Cadru universitar arestat pentru luare de mită! 1.200 euro - nota maximă, 50.000 lei - cursurile de doctorat!

1951
2

Articole de la același autor

Atunci când te angajezi să urmezi studii superioare trebuie să ştii că notele bune, respectiv promovarea examenelor, merg mână în mână cu învăţatul. Ce-i drept, există şi persoane care aleg calea mai uşoară, ajutate fiind de profesori dornici să primească foloase băneşti în schimbul unor calificative favorabile.
 

Este şi cazul unui cadru didactic universitar, reţinut de oamenii legii pentru luare de mită, fiind constatate 25 de probe în acest sens.
 

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 februarie 2023, a suspectului RUDOLF CRISTIAN, lector universitar, doctor, în cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca - Centrul Universitar Reșița, pentru comiterea a infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (25 de acte materiale)”, transmit reprezentanţii DNA, într-un comunicat transmis redacţiei.

1200 euro pentru nota maximă

În ordonanța procurorilor se arată că, „în zilele de 11 respectiv 16 februarie 2023, suspectul ar fi pretins de la 25 de masteranzi mai multe sume de bani, în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare atribuțiilor lui de serviciu (promovarea pe nedrept a unui examen restant la disciplina «Evoluția și dezvoltarea Uniunii Europene”) sau pentru îndeplinirea unor acte corespunzătoare atribuțiilor de serviciu de cadru didactic”, mai transmite DNA, în acelaşi comunicat.


Concret, suspectul ar fi pretins de la fiecare masterand 600 euro pentru promovarea examenului respectiv cu nota minimă, 1.200 euro pentru promovarea aceluiași examen cu nota maximă, 50.000 lei pentru cursurile de doctorat.
 

„În contextul menționat mai sus, la data de 18 februarie 2023, suspectul Rudolf Cristian ar fi și primit sumele de 1.000 euro și 3.000 lei, iar în data de 20 februarie 2023 ar mai fi primit suma de 50.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, încheie oamenii legii.


La data de 21 februarie 2023, suspectul Rudolf Cristian va fi prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea I.G.P.R. - Direcția de Operațiuni Speciale.



Comentează știrea

Lazar
22 februarie 2023
Cadrul universitar arestat

De ce ii arestati,astia sunt buni pentru Romanaia ca ne ridica nivelu de pregatire international.Ce tara din lume are cei mai multi Academicieni,Doctoranti,Plagiatori,generali pe mia de locuitori ca noi romani.Inscrietiva la comentari si aratai gradul de dezvoltare al Ro,in ultimi 33 de ani.La ce nivel ne a lasat ne Ceasca si unde ne au dus Iliescu,Costantinescu,Basescu si W.K.Iohannis cu tara in gard.Nu ne vindem tara,sa traim bine,cu lucru bine facut si lumea educata.

Lazar
22 februarie 2023
Cadrul universtar arestat

Alinuta am uitat sa scriu find prea concentrat sa citesc articolul.E bine ca raman bani in tara.Nu ca la longevitul militian de 33,3 de ani,dr in drept si filozofie Rapotan Alexandru,ca adat bani la Chisinau,are doctorat cu prestigiu suna altfel la IPJ C-ta.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4666 secunde