MITĂ de 1.000 de lei pentru o poliță RCA expirată, în fața Gării Constanța

347
1
MITĂ de 1.000 de lei pentru o poliță RCA expirată, în fața Gării Constanța - xmita-1660809844.jpg
Marți, 16 august, în jurul orei 12.30, un polițist din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în stația C.F. Constanța. Acesta a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, condus de un bărbat, iar din declarația verbală a a șoferului, polițistul a constatat faptul că bărbatul în cauză nu deținea documentele autoturismului asupra sa. În urma verificărilor în bazele de date a rezultat că polița de asigurare obligatorie este expirată din luna ianuarie a anului 2022, faptă care atrage o sancțiune contravențională, precum și reținerea certificatului, respectiv a plăcuțelor de înmatriculare.

În timpul completării procesului verbal de contravenție, conducătorul auto s-a deplasat la autospeciala de poliție, fără ca polițistul să știe, punând în torpedou suma de 1.000 de lei. Ulterior, bărbatul i-a solicitat agentului de poliție să îi aplice un avertisment sau să considere că nu a văzut nimic.

Agentul de poliție a anunțat imediat eșalonul superior, ulterior fiind contactat procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, care a dispus continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Comentează știrea

Bravo
18 august 2022
Foarte Bine

E mai simplu si lipsit de griji sa intrii in legalitate. 1000 lei e echivalentul RCA-ului pe 1 an. Prin absurd, chiar daca ar fi mers cu spaga, tot nu e afacere. Sa dai de 2 ori spaga, asta in caz in care inca predomina coruptia, esti in pierdere deja. Nu-i mai bine sa fi corect ? cu avantaje pt. toti. (si tie ca persoana, si pt. soc. de asig., bugetul statului, adica pt. toti)

Pagina a fost generata in 0.4357 secunde