Camera Deputaţilor a votat pentru ridicarea imunităţii lui Adrian Chesnoiu

107
Camera Deputaţilor a votat pentru ridicarea imunităţii lui Adrian Chesnoiu - adrianchesnoiu-1656416692.jpg
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, azi, proiectul de hotărâre pentru ridicarea imunităţii deputatului PSD Adrian Chesnoiu, cu 251 de voturi 'pentru' şi 25 'împotrivă'. Două voturi au fost anulate, scrie Agerpres.

Luni seara, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat raport favorabil pentru ridicarea imunităţii parlamentare a fostului ministru al Agriculturii.

Pe 23 iunie, procurorul general a transmis Camerei Deputaţilor referatul DNA pentru exercitarea prerogativei de a cere urmărirea penală faţă de Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii.

"Sesizarea are în vedere cercetările pentru săvârşirea, în exercitarea funcţiei de ministru, a infracţiunilor de instigare (sub forma participaţiei improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite (...) şi de abuz în serviciu (...) dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (...)", se precizează în referat.


Ulterior, Adrian Chesnoiu a anunţat că se retrage din funcţia de ministru şi se autosuspendă din Partidul Social Democrat. De asemenea, el le-a cerut deputaţilor să voteze pentru ridicarea imunităţii parlamentare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9033 secunde