„România poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră”

260
„România poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră” - vesteminunataromaniaainceputexpl-1652864945.jpg
Legea offshore a fost aprobată de Camera Deputaților și merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. Decizia a fost luată cu 248 voturi „pentru” și 34 „împotrivă”. De menționat că împotrivă au votat parlamentarii AUR.

„Practic, România, în urma adoptării acestui proiect legislativ, poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră. Au fost blocate până acum. Proiectul aduce stabilitate, predictibilitate, un sistem fiscal prietenos. Dăm certitudinea investitorilor că modelul fiscal, redevențele vor rămâne aceleași pe toată perioada acordurilor petroliere. Mai mult, asigură secutatea energetică a României. Nu pot să nu remarc faptul că la comisii un singur partid s-a opus, că vrea să crească fiscalitatea. Oare ce să însemne asta? Doriți să rămânem dependenți de gazele rusești? Ascultați de Kremluin și de ordinele lui Putin? Ajunge”, a spus ministrul Virgil Popescu în timpul dezbaterilor.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că în cinci ani România ar putea să devină independentă, prima moleculă fiind prognozată pentru luna viitoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0258 secunde