Captură de pește și plase ilegale, la Garda de Coastă

382
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat, în week-end-ul trecut, acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în Constanța și Tulcea. În urma verificărilor, oamenii legii au surprins 13 bărbați care transportau și comercializau pește. Asupra lor au fost găsite aproximativ 250 de kilograme de pește fără documente de proveniență, precum și 62 unelte de pescuit interzise de lege în lungime de 1.300 metri.
Printre cei ce vor fi trași la răspundere, se numără un mangaliot de 56 de ani, care a fost surprins, sâmbătă, în localitatea General Scărișoreanu, în timp ce vindea 20 de kilograme de guvid, pentru care nu avea acte de proveniență. În aceeași zi, alți cinci bărbați au fost găsiți în zona Midia, în timp ce transportau un năvod de 60 de metri.
Ieri dimineață, în jurul orei 7,00, pe drumul dintre Năvodari și Corbu, polițiștii au oprit o Dacie în care erau doi bărbați, de 38 și respectiv 45 de ani. Cei doi aveau în portbagaj trei saci de rafie, cu 80 de kilograme de pește.
În toate cazurile depistate în week-end, polițiștii au confiscat peștele, plasele monofilament, iar bărbații s-au ales cu dosare penale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2588 secunde