În Constanța

Ghicește indicatorul rutier din copaci!

971
1

Pe mai multe străzi din orașul Constanța - și, surprinzător, inclusiv pe arterele principale! - indicatoarele rutiere pot fi ghicite cu greu printre crengi. Iar ceea ce trebuie să știe șoferii este că, în cazul unui accident, nu scapă de răspundere dacă susțin că semnul nu era vizibil!

Constănțenii vor un oraș verde. Un oraș cu parcuri și mulți copaci. Dar, în același timp, vor un oraș în care să circule în siguranță. Iar faptul că, pe multe străzi din oraș, și inclusiv pe arterele principale, toate indicatoarele rutiere sunt ascunse în spatele coroanelor copacilor netoaletați nu le dă sentimentul de siguranță dorit.
"Indicatoarele rutiere trebuie văzute de la câțiva metri. În Constanța, le vezi abia când ești în dreptul lor. De exemplu, pe Bule-vardul Ferdinand, în intersecția de la Fantasio, este indicatorul cu «Interzis stânga», despre care ați scris în «Cuget Liber». Dar semnul acela nu poate fi văzut de șoferi decât atunci când ajung în dreptul lui, ceea ce nu consider că este normal. De ce nu toaletează Primăria copacii, măcar pe arterele principale?", ne-a semnalat Bogdan Iancu, un șofer constănțean.
De altfel, aceeași situație o întâlnim în întreg centrul Constanței.

Semnele rutiere de pe bulevarde, mascate de crengi
Același Bulevard Ferdinand, în apropierea intersecției cu strada Atelierelor, unde își au sediul două unități de poliție: Secția 3 și Poliția municipiului Constanța.
Constănțenii știu, din experiență, că ascuns în spatele crengilor este un semn care indică "Obligatoriu înainte". Turiștii nu; îl descoperă, ca și în cazul semnalat mai sus, abia când ajung în dreptul lui și îl depășesc.
Nu se poate vorbi despre vizibilitate nici în cazul indicatoarelor cu "Atenție se blochează roțile" amplasate pe Bulevardul Tomis. "Vine vara, vor fi mulți turiști. Aceasta este o modalitate de a încerca să-i stoarcă de bani? Astupăm indicatoarele și vedem dacă ghicesc?", s-a arătat indignat același constănțean.
Lista exemplelor continuă cu Bulevardul Mamaia. Venind dinspre strada I. G. Duca, în apropiere de intersecția cu strada Răscoalei 1907, tronează, pe un stâlp, indicatoarele care arată "Obligatoriu înainte" și "Trecere pietoni". Dacă acest din urmă semn poate fi zărit, în cazul primului nici despre ghicit nu se pune problema, fiind bine acoperit de crengi.
De asemenea, doar cei care circulă frecvent prin centrul Constanței știu că venind pe strada Griviței, dinspre biserică, la intersecția cu strada Răscoalei 1907 sunt obligați să vireze la dreapta. Indicatorul care arată această obligație este ascuns printre crengi, alături de "Stop".

Lipsa vizibilității nu-i scapă pe șoferi de răspundere!
Faptul că nu au văzut bine indicatorul rutier nu-i absolvă pe șoferi de răspundere, în cazul producerii unui accident rutier, au arătat polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere. Acesta va fi tras la răspundere, conform legislației în vigoare; pot fi luate în considerare, însă, circumstanțe atenuante, dacă se dovedește că indicatorul rutier nu era vizibil.
Ceea ce-i rămâne șoferului să facă, în aceste situații, este să se întoarcă împotriva administrației locale, în instanță și să solicite despăgubiri. Având în vedere modul cum se derulează procesele în țara noastră, are de așteptat ceva vreme.



Comentează știrea

Mardare
14 mai 2012
Pentru CRINA de ieri si toti agramatii PDL-isti :

asa si? Radu Mazare este intradevar infectat de 8 ani, iar viata ii este oricum limitata. Vai ce stire noua. O stie si Nicusor Constantinescu, insa totul este tinut evident sub tacere, in mare din motive politice. Oricum asemenea lucruri nu se dau public, cu una cu alta. Uitati-va la fata lui de aproape si la structura epidermei. Este primul lucru dupa care poti sa iti dai seama de starea agravata in care se afla Radu. Pielea sa este scorojita, edilul folosind machiaj si fond de ten pentru a-si cosmetiza semnele de deteriorare fizica, din ce in ce mai vizibile. De asemenea, boala ii determina o slabire continua a organismului si o pierdere in greutate accentuata. Uitati-va la picioarele sale, vor ajunge treptat piele si os. Iar asta nu e de ras. Omul trebuie sa se tina de sport si sa aiba o nutritie extrem de echilibrata. Acum cativa ani de zile, aparusera zvonuri in media ca Mazare ar fi fost in Brazilia sa-si schimbe ficatul. S-a facut o gramada de zarva mizerabila si galceava propagandista, insa nimic nu a fost clarificat. Acum insa s-a aflat ca el de fapt fusese atunci la clinica din Sao Paulo, unde i-a fost detectata maladia si unde se deplaseaza periodic pentru control. Asta ca sa nu mai vorbeasca lumea despre faptul ca ar avea afaceri ilegale si hoteluri de lux in Brazilia. De asemenea, in Madagascar exista o clinica vestita izolata de mass-media, subventionata de rusi si chinezi, pentru research-ul evolutiei si tratamentul bolii. Mazare a devenit astfel interesat de institutie, unde isi face tratamente si proceduri pentru incetinirea procesului. Asadar, sa nu mai fim rai totusi. Omul chiar se lupta cu viata. El nu merge acolo in vacante sau pentru distractie, ci pentru tratament. Iar ca primar a fost bun, chiar daca nu i-au iesit toate cele planificate si in pofida faptului ca este criticat non-stop. Fiti sinceri cu voi si uitati-va la oras si cate s-au facut in mandatul sau. Care alt primar a mai ajutat batranii ca el? Hai sa incercam sa nu mai judecam omul cu una cu doua, caci fiecare este cu necazurile sale in viata. Iar boala sa nu este motiv de gluma.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Mai 2012
Stire din Eveniment : Capcana de pietoni din CET
Sâmbătă, 28 Aprilie 2012
Stire din Eveniment : Bocitoarele din Poliția Rutieră
Pagina a fost generata in 0.5839 secunde