Droguri de trei milioane euro

Captură record! 30 de kilograme de cocaină, introduse în România prin portul Constanța

337
Captură record! 30 de kilograme de cocaină, introduse în România prin portul Constanța - capturarecord1-1392667332.jpg

Articole de la același autor

Un libanez și un francez au fost arestați în urma unor percheziții efectuate de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Cei doi au introdus în România, prin portul Constanța, nu mai puțin de 30 de kilograme de cocaină, pe care încercau să le vândă în străinătate pe aceeași cale. 


Procurorii DIICOT, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Constanța au efectuat opt percheziții domiciliare pe raza municipiului Constanța, în cadrul unei acțiuni pe linia combaterii traficului de droguri de mare risc. Concret, polițiștii și procurorii au percheziționat locuințele mai multor persoane, suspectate că ar fi făcut trafic de droguri. După ce au organizat un flagrant, oamenii legii au prins doi indivizi cu 30 de kilograme de cocaină, pe care încercau să o scoată din țară prin portul Constanța. 


Prinși în flagrant 


Din cercetările procurorilor a reieșit faptul că un cetățean libanez, Ismail Khochaiche Khairallah, împreună cu cetățean francez, Alain Akran ar fi primit o importantă cantitate de cocaină introdusă ilegal pe teritoriul României. În aceeași zi, cei doi au fost prinși în flagrant, în timp ce încercau să scoată din țară, pe cale maritimă, o parte din droguri, prin portul Constanța. În urma flagrantului organizat de polițiști, au fost capturate aproximativ 30 de kilograme de cocaină.


"Din probele aflate la dosar rezultă că inculpatul K.K.I, cetă-țean libanez rezident în România împreună cu inculpatul A.A, cetățean francez de origine kuweitiană, au intrat în posesia unei importante cantități de cocaină care a fost introdusă pe teritoriul României prin portul Constanța și că au întreprins acțiuni în vederea scoaterii din țară, pe cale maritimă, a unei părți din droguri, prin același port, prin intermediul unor persoane neidentificate până în prezent. A fost capturată cantitatea de aproximativ 30 kg de cocaină", au precizat procurorii DIICOT. 
Valoarea de piață a drogurilor se ridică la trei milioane de euro.


Arestați pentru 30 de zile 


Procurorii  DIICOT au dispus măsura preventivă a reținerii față de cei doi, fiind sesizat Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă. Magistrații bucureșteni au dispus arestarea pentru 30 de zile a celor doi. 
"Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - DIICOT - Structura Cen-trală. Dispune arestarea preventivă a inculpaților pe o durată de 30 de zile, de la 17.02.2014 la 18.03.2014 inclusiv", se arată pe portalul instanțelor de judecată. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7441 secunde