Lovitură grea dată mafiei drogurilor. Captură impresionantă de cocaină și hașiș!

1311
Lovitură grea dată mafiei drogurilor. Captură impresionantă de cocaină și hașiș! - mascati13517943671358866119-1391499289.jpg
Un bărbat, liderul unei grupări infracționale, a fost prins în flagrant în timp ce transporta un colet care conținea 5,5 kilograme de cocaină, amfetamine și hașiș. Drogurile ar fi fost aduse din Olanda, în vederea comercializării. Valoarea de piață a drogurilor 
se ridică la aproximativ jumătate de milion de euro. 


Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului internațional  de droguri de risc și de mare risc (cocaină, amfetamină, cannabis și rezină de cannabis). 
În urma investigațiilor, a reieșit faptul că liderul unei grupări infracționale ar fi introdus pe teritoriul României, din Olanda, prin intermediul unor firme de transport persoane și coletărie, diferite cantități de droguri de risc și mare risc, în vederea comercializării pe raza municipiilor București și Constanța. 
Concret, Eugen Salop cumpăra drogurile din Olanda, iar ca să fie în regulă la graniță, acesta cumpăra un boiler, în care punea can-titatea de droguri. După ce termina de "umplut" boilerul, suspectul îl ambala și îl trimitea în țară prin intermediul unei firme de curierat. Trecea granița ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, după care se prezenta la sediul firmei, pentru a lua coletul. Vineri, însă, când s-a prezentat să ridice pachetul cu pricina, polițiștii și procurorii îl așteptau. 
"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, numitul S.E. împreună cu alte persoane au introdus pe teritoriul României, din Olanda, diferite cantități de droguri de risc și mare risc, care erau destinate comercializării pe raza municipiilor București și Constanța", spun reprezentanții DIICOT. 


Droguri de jumătate de milion de euro 
Bărbatul a fost depistat pe raza municipiului Constanța, în timp ce transporta un colet poștal care conținea cantitățile de 4,5 kilograme de cocaină și amfe-tamine, respectiv un kilogram de hașiș. Valoarea de piața a drogu-rilor se ridică la 450.000 euro. 
Procurorii  DIICOT au dispus măsura preventivă a reținerii față de o persoană, urmând a fi sesizat Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă. Acesta este cercetat pentru trafic ilicit internațional de droguri de risc și de mare risc, trafic ilicit de droguri de risc și de mare risc, deținere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5377 secunde