Scandal la biserică: Preot constănțean, acuzat de înșelăciune!

1751
5

Articole de la același autor

Faptul că preotul Cornel Comănică Popescu (40 ani), parohul Bisericii "Sfântul Ștefan" din zona Gară CFR Constanța, a ajuns să fie reclamat la Poliție aruncă din nou o pată pe imaginea clerului constănțean. 
Cu toate că fapta preotului Cornel Comănică Popescu nu este singulară și, deocamdată, nici nu este dovedită a fi o înșelăciune, apariția în mass-media constănțeană a unei nepoate care reclamă faptul că mătușa ei, decedată în urmă cu câteva zile, a fost forțată să semneze actele de donație în fața unui notar în favoarea preotului a iscat vii comentarii, inclusiv pe site-ul "Cuget Liber". 
O vorbă din popor spune că fum fără foc nu există, iar filmările făcute cu camera ascunsă de către nepoata revenită după 13 ani de la muncă din Egipt fac un deserviciu preotului oglindit într-o ipostază deloc evlavioasă, așa cum îi stă bine unui uns al lui Dumnezeu. Arhiepiscopia Constanța, prin reprezentantul său, Călin Gavrilaș, declară că nu s-a primit nicio reclamație în sensul săvârșirii vreunei înșelăciuni, iar până la pronunțarea organelor de cercetare, se consideră că preotul Popescu nu a săvârșit nicio abatere: "Doar dacă Parchetul decide începerea urmăririi penale, atunci vom acționa și noi prin propria anchetă. Deocamdată, nu există reclamații. Familia preotului a făcut niște acte civile și îmi este greu să cred că un preot a forțat o bătrână să semneze actele în fața unui notar", afirmă consilierul de comunicare. 
"În cazul de față, nu e vorba de violarea secretului spovedaniei!" 
Și pentru că în materialul pus la dispoziție de nepoata bătrânei se afirmă că preotul Comănică ar fi încălcat taina spovedaniei, am solicitat un punct de vedere preotului Eugen Tănăsescu, redactor Radio Dobrogea. 
"În cazul de față, lucrurile s-au întâmplat de comun acord, s-au semnat niște hârtii, așa încât nu se poate vorbi de violarea spovedaniei. În ceea ce privește fapta părintelui, îmi este imposibil să afirm că a fost o speculație sau o bună intenție. Câtă vreme legea permite acest gen de contracte, de aranjamente între doi oameni, parafată de lege. Nu este singurul caz. Mai există bătrâni îngrijiți de diverse parohii. Aceștia, fiind singuri și neavând cui să-și lase bunurile, au considerat că e mai bine, când pleacă din lumea aceasta, să lase bisericii. Bănuiesc că despre situația bătrânei mai cunoșteau și alți credincioși. Violarea secretului spovedaniei este atunci când taina cuiva o face publică preotul, când oferă detalii care îi sunt încredințate. De exemplu, când omul vine și spune că a omorât, la spovedanie se poate ajunge și la alte detalii, iar preotul se duce și spune autorităților, în acest caz se poate vorbi de violarea tainei spovedaniei. Preoții au jurământul de a nu spune nici în fața autorităților. Iar legile românești prevăd că preotul nu poate fi forțat prin nicio metodă legală să divulge secretul. În cazul de față, e vorba de un aranjament legal. Nu e nevoie să vii la spo-vedanie să spui că ești bătrân, singur și neputincios, iar copiii nu te mai caută sau chiar nu ai copii. Faptul că respectivul este preot, în opinia mea este doar o conjunctură, pentru că sunt destui oameni care ajută bătrâni, dar nu sunt preoți. Dacă se vorbea de o faptă care este considerată păcat în creștinism și intra pe zona publică, atunci puteam vorbi de violarea secretului spovedaniei", explică preotul Eugen Tănăsescu. 
Ce spun polițiștii 
Polițiștii Secției 3 desfășoară activități specifice în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor decesului unei femei, în vârstă de 89 de ani, care a fost găsită, pe 29 ianuarie, decedată în locuința sa de pe strada Ardealului, din municipiul Constanța. După efectuarea necrop-siei, s-a stabilit că vârstnica a decedat din pricina problemelor medicale. 
În ceea ce privește partea cu înșelăciunea, se pare că o plângere ar fi înregistrată încă din luna ianuarie 2013. 
"În luna ianuarie 2013, la sediul Secției 5 Poliție, o femeie în vârstă de 72 de ani a depus o plângere împotriva unui bărbat de 40 de ani cu privire la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. În cauză, polițiștii desfășoară activități specifice, urmând a face propuneri legale prin unitatea de Parchet competentă", au afirmat reprezentanții IPJ Con-stanța. 
În cursul zilei de ieri, am încercat, cu insistență, să luăm legătura cu preotul Comănică Popescu, pentru a-i cunoaște punctul de vedere, mai ales că am aflat că o altă bătrână s-a plâns că același preot ar fi înșelat-o cu două terenuri în valoare de câteva zeci de mii de euro. Din păcate, nu a fost de găsit.


Comentează știrea

maria
4 februarie 2014
mare excroc e popa popescu

Sa se sesizeze Episcopia urgent in situatia infractorului preot popescu comanica cornel ca face mari excrocherii.minte batranele si le ia casele e un mare nenorocit.

Adi
4 februarie 2014
Un adevarat Casanova in haine preotesti

Preotul Cornel Comanica Popescu in afara de faptul ca este casatorit are copii, se da si la nevestele altora fara nicio rusine.Si daca ii iese si pe partea asta .."'sa fie primit" .Cu vreo 4 ani in urma eram la o pomana la restaurantul Delfinul si era invitat si preotul in cauza-COrnel POpescu sa tina slujba.Ei bine, a facut slujba dupa care s-a asezat la masa langa cea care imi era concubina si organiza masa de pomenire pentru mama ei si a inceput sa flirteze nestingherit cu ea, sub privirile dojenitoare ale unor comeseni(rude, vecini). M-am facut ca nu observ din prea mult bun simt fata de haina preoteasca.Mai mult, la plecare dupa ce si-a luat onorariul destul de consistent pentru prestatia depusa, CREsTINUL a considerat luand-o la pas spre iesirea din restaurant, condus fiind de fosta mea concubina, ca ar cadea bine dupa cele lumesti lasate de Domul, sa o cuprinda de mijloc si sa-si alunece palma tamaduitoare peste fesele ei. Cat despre spovedania concubinei va las pe voi sa va imaginati cam in ce mod ecleziastic s-a desfasurat.Intr-un final nedumerirea mea s-a adancit si mai mult...SA FAC CE ZICE POPA, SAU SA FAC CE FACE POPA!?

Diana
4 februarie 2014
Are dreptate domnul dinainte

Am 30 de ani si am fost la gara sa ma spovedesc si era acolo popa popescu cornel.Desi nu ma vazuse niciodata m-a lut de spate ca si cum m-ar fi cunoscut de o viata.A inceput ,, spovedania"si ce sa credeti mi-a rascolit sufletul:m-a intrebat daca am barbat si daca da cum fac sex cu el: anal, normal... credeti-ma ca m am jngrozit de fanteziile sexuale care mi le spunea acest drac de popa.Abia asteptam sa plec dar el tot ma tinea.Va spun ca de vreo trei ani nu mai merg la biserica din cauza acestui obsedat sexual.Rusine .Aveti mare grija!

Secularizarea moralei
28 februarie 2016
Măgarul aghezmuit de la Cazinou

CÂND VOR FI JUDECATE, JUSTIȚIATE EXCROCHERIILE BISERICII, BISERICOȘILOR ?

viorel
31 ianuarie 2018
adevarul iese ca uleiul

Numai minciuni despre acest preot, un om minunat. Are grijă de cei fără adăposturi, este alaturi de cei cu dizabilitati ( asociatia carmen sylva din constanta) . Să ne traiti, părinte!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1535 secunde