"Caracatițe" marca LIDL. Cum te trezești cu roțile blocate

12262
11

Articole de la același autor

În urmă cu câteva luni, s-a stabilit că Poliția Locală nu mai are dreptul să ridice mașini, acest lucru fiind ilegal, ci poate doar să blocheze roțile. Majoritatea șoferilor încearcă să parcheze regulamentar, pentru a nu se trezi cu "caracatița", dar uneori nu prea le iese. Iată că nu trebuie să se ferească numai de Poliția Locală; constănțenii se pot trezi cu roțile blocate chiar în parcarea magazinelor LIDL.

Pe lângă faptul că ai mașina indisponibilizată, trebuie să și plătești deblocarea: nu mai puțin de 100 de lei.

Este adevărat că în parcări sunt montate pancarte care atenționează clienții că staționarea mai mult de două ore atrage blocarea roților. De asemenea, pe stâlpi este pus și un regulament cu care clienții LIDL sunt de acord în momentul în care decid să folosească parcarea.

Un constănțean s-a trezit, zilele trecute, cu roțile blocate, după ce și-a lăsat autoturismul mai multe ore în parcarea magazinului situat pe strada Baba Novac, respectiv de la ora 22.00, la 09.30.

"Am parcat mașina seara și a doua zi de dimineață era blocată. Cei de la LIDL mi-au spus că dau de obicei două avertismente și abia apoi se pune caracatiță. Mie mi-au dat un singur avertisment, la 07.30. Ar trebui ca cei de la LIDL să facă regulile pentru toată lumea. Mașina mea nu era singura parcată, dar pentru că nu dispun de multe caracatițe, alerg cei de la firma de pază la care mașină pun și la care nu", a declarat constăn-țeanul.

Reprezentanții LIDL susțin că parcările sunt proprietate privată și destinată exclusiv clienților, iar în momentul în care parchează, aceștia sunt total de acord cu regulamentul.

"În magazinul la care faceți referire, acest aspect este semnalizat de cinci ori, pe cinci stâlpi de iluminat diferiți, prin textul: «Parcare pentru clienți. Timp limitat: 2 ore». De asemenea, pe alți șase este prezent Regulamentul care explică măsurile luate în caz contrar și metodologia de aplicare a acestora. Cu toate acestea, compania noastră manifestă înțelegere față de cei care sunt nevoiți să lase mașina în parcare pe o durată mai mare decât termenul limită impus. Măsurile sunt luate în cazul incidentelor repetate sau în cazul unor depășiri de lungă durată. Măsurile de blocare a roților sunt aplicate de firme terțe, dar numai după ce s-a întocmit un dosar riguros ce include fotografii care să documenteze conduita necontractuală a persoanelor care parchează și notificările acordate șoferului", se arată într-un comunicat remis cotidianului "Cuget Liber".

Legal sau abuz?

Potrivit reprezentanților, s-a implementat această măsură deoarece LIDL dorește să ofere ocazia tuturor clienților săi de a avea acces în parcarea magazinului și să limiteze folosirea abuziva a acesteia. Însă, aceștia acționează în acest fel numai în baza unui regulament intern, în niciun caz a unui act normativ.

"Nu trebuie fiecare să facă legea după bunul său plac. Dacă repre-zentanții LIDL ar sesiza că cineva ocupă un loc de parcare abuziv, ar trebui să se adreseze organelor abilitate. De asemenea, cel care constată că mașina i-a fost blocată trebuie să se sesizeze poliției, nu să își deblocheze singur roata. Este abuz atât timp cât acest lucru se face în lipsa unui act normativ. De asemenea, oamenii se pot îndrepta către instanța de judecată și pot cere contravaloarea lipsei de folosință a bunului", a declarat avocatul Cristian Ion.

"Totodată, în cazul în care ni se aduce la cunoștință o reclamație referitoare la modul de aplicare a Regulamentului, LIDL investighează punctual dacă firma terță a respectat întocmai condițiile de blocare a roților și respectiv dacă clientul LIDL a încălcat prevederile Regulamentului de funcționare a parcării magazinului LIDL", mai spun reprezentanții LIDL. 

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
luk
7 octombrie 2015
E ok ?

Nu pun in discutie legalitatea acestei masuri de a bloca autoturismul dar în acelasi timp stai si te întrebi cat de nesimțit poti fi sa-ti lasi masina atatea ore intr-o parcare pana la urma privata!

g
7 octombrie 2015
g

Una e sa lasi masina acolo cu zilele iar alta e sa o parchezi seara si sa pleci la 7 dimineata inainte sa se deschida magazinul. Daca va uitati in zona veti observa strazi infundate de noroi, lasate de Pastaie amintire si pt vesnica pomenire. Desi se dau autorizatii de constructii in draci, nu pune nimeni asfalt/ciment.

la Namol
7 octombrie 2015
numai saracii locuiesc

groapa cu apartamente sociale pentru tineri, o fundatura a civilizatiei, stati departe de ea.

Mishu
7 octombrie 2015
Civilizatie la noi,in secolul viitor

Este o problema de educatie. Fiind parcare pentru clienti,ar fi normal ca altii sa nu foloseasca locurile ca orice alte zone de aiurea. Neamurile proaste cu educatie de tigani analfabeti nu judeca asa,ei se pisa unde apuca,fac gratare pe spatiile verzi,parcheaza unde li se scoala dar au pretentii sa fie considerati civilizati. E foarte greu,fara amenzi nu poti face nimic,educatia se fomeaza in generatii si cu efort personal,in primul rand cu vointa proprie . Secolul asta este pierdut in aceasta privinta,asa ca este nevoie de constrangeri pentru pastrarea unei aparente de civilitate .

Makedon jegos
7 octombrie 2015
Mishu

Cipane, du-te si te spala de telemea pe dinti si scoate-ti lilieci din pantofi

Gogultet
7 octombrie 2015
C

Ba nesimtiilor nu mai veniti voi cu toti nenorociti de avocati.Odata ce este regula si este propietate private trebuie respectata. Tot timpul noi in Romania gasim ca nu este legal ceva , de exemplu masini inregistrate in Bulgaria care circula nestingherit fara sa se paota opri acest fenomen pentru ca se gasesc niste nesimtiti de avocati care sa zica ca nu pot fi interzise ca este illegal.De aia suntem unde suntem si tarile civilizate sunt unde sunt pentru ca propiretatea se respecta si de asemeni regulile..

vaporeanu
7 octombrie 2015
job

Cea mai selecta oferta! Urgent avem nevoie de colaboratori part-time in cel mai select si mai serios program de castigat bani la domiciliu, in timpul liber. Cerem dorinta de a invata ceva nou si seriozitate. Oferim indrumare pas cu pas, instruire gratuita de cea mai buna calitate si contract care va garanta plata comisioanelor. Solicitati acum detalii la adresa de email :[email protected]

Dani
7 octombrie 2015
..

Ba hahalerelor care sunteti hahalere si le tineti partea astora de la hypermarket , in primul rand astia si-au facut atatea hipermarketuri aici sa va ia toti banii din buzunar nu sa va ofere parcari . Zona unde este LIDL este intre intre blocuri. .daca nu veneau astia si ocupat mii de metri patrati de pamant.. acesti locatari care isi gasesc masinile cu caracatita avea bine mersi unde sa parcheze , si de la ora 22:00 la 9:30 magazinul este inchis deci locatarii care parcheaza acolo pe timp de noapte nu-i incurca deloc pe cei de la LIDL , dar asta e pretul intratii in UE .. sa vina strainul sa faca ce vrea la noi in tara.. inclusiv cumpara tot in jurul blocurilor !

marian
14 octombrie 2015
diverse

Colaborare cu castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare part-time sau full-time. Castigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima luna, iar activitatea este extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Eu
31 octombrie 2015
Parcare Privata

Prin "privat" intelegi ca nu este al tau ..si este abuziv daca incerci sa faci ce vrei tu acolo.Nu mai fi-ti cretini si indreptati-va in pana mea de Romani ! Cei ce au trait pe vremea lu Ceausescu si ma refer la Romani au fost prosti si sa va zic de ce :).Ceausescu cand a intrebat ce vrea romanul intre aur si pamant a ales pamantul...sa il are sa il sadeasca etc..in schimb tiganul a ales aurul bai Romanasi.Cu aurul ala se duce si da gaj la banca din care rezulta tot ce au.Nu mai fi-ti prosti de gura cu parerile voastre de "negru" Mentalitatea Romaniei = 0 (zero)

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 0.3721 secunde