Reversul medaliei

Șmecherii fac legea pe străzile Constanței. Parchează în intersecții, stații de autobuz sau pe spații verzi

2767
11

Articole de la același autor

La două săptămâni după ce s-a hotărât faptul că mașinile parcate neregulamentar nu mai pot fi ridicate de polițiștii locali, prin firma de ridicări, au început să apară și primele probleme în municipiul Constanța.

Cum au auzit că pot parca la voia întâmplării, unii șoferi din Constanța s-au gândit să sfideze orice lege a circulației. Au început să-și lase mașinile pe trotuare, în fața semnului de "Atenție, se blochează roți" și, mai nou, chiar în mijlocul intersecției, în "buricul" Constanței.

Din nefericire, autoritățile locale nu au ce să le facă acestor indivizi. Sunt legați de mâini și de picioare, pentru că efectiv nu au cadru legal după care să acționeze. Asta după ce Primăria a hotărât că, până la remedierea situației semnalate de Avocatul Poporului, nu se va mai încheia nici un contract cu vreo firmă de ridicări mașini.

Ce e de făcut?

Polițiștii locali recunosc faptul că nu au ce să le facă beizadelelor care parchează neregulamentar, cu excepția blocării roților. Însă în unele situații aceasta este cea mai nefericită alegere. Este și cazul unui șofer care și-a lăsat mașina parcată de mai bine de cinci zile în intersecția bulevardului Ferdinand cu strada I.G. Duca. Oamenii legii spun că au făcut verificări, însă nu-l pot obliga pe conducătorul auto să-și mute mașina de acolo. Dacă ar fi avut cadru legal, autoturismul ar fi fost ridicat în secunda doi, însă în condițiile actuale, mașina respectivă încurcă traficul, iar polițiștii nu au ce face.

"Am efectuat verificări în vederea stabilirii identității deținătorului autoturismului, dar și a persoanei care o folosește. Încă nu am primit un răspuns, încă nu am clarificat situația. În momentul în care șoferul se va prezenta la autoturism va fi sancționat cu 6-8 puncte de amendă", a precizat Daniel Bratu, directorul Poliției Locale Constanța.

Cine stabilește

Anul trecut, peste 4.100 de autoturisme au fost ridicate de firmele care prestează servicii de ridicare. Mașinile parcate la voia întâmplării pe gazon sau cele care blocau aleile de acces au fost ridicate și duse într-un parc auto, situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, iar ca să le luați înapoi trebuia să băgați adânc mâinile în buzunare, adică 600 lei. Reamintim că Avocatul Poporului a sesizat instanța supremă asupra hotărârilor de consilii locale prin care se stabilesc sancțiunile pentru șoferii care parchează neregulamentar. Avocatul Poporului spune că doar Guvernul poate decide astfel de sancțiuni, și nu Consiliul Local, așa cum se întâmplă în prezent. Cu alte cuvinte, Avocatul Poporului spune că toate deciziile pentru amendarea celor care încalcă legislația rutieră trebuie reglementate de Guvern, prin lege, și nu de consiliile locale. Instanța supremă se va decide în acest caz pe data de 25 mai. 

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
zoro
29 aprilie 2015
si totusi

Acesta e un nesimțit rar. Am trecut pe acolo si acel Păsat cu nr de Braila e ca nuca in perete, merita mutat macar doi metri pe bordura. Se găsea cineva să-i puna o șufă si să-l ia la plimbare. Dar hai totuși sa nu plângem dupa cei care ridicau mașini. Știm ca s-a pierdut o afacere bănoasa si cuiva ii e dor de acei bani din încasări, dar se făceau multe abuzuri si nu cred ca a înțeles cineva de ce costa ridicarea 600 lei, cat 3 grame de aur ? Sa facă cineva repede un calcul si ne dam seama la cate mașini s-a ridicat cați bani s-au încasat si de ce lacrimile celor care au pierdut aceasta afacere nu se mai usucă pe obraji. Nu le da uger apa la moara ca sa ne pricopsim iar cu ei ca așa face presa, se lăsa stârnita si noi rămânem cu beleaua pe cap.

Io
29 aprilie 2015
Organizare

Sa stabilim un lucru de la început nu iau apărarea celor care parchează aiurea, dar întreb si eu : nu era logic sa avem locuri de parcare corespondent parcului auto din oraș de altfel plătitor de impozit si taxe si dupa aceea sa amendam șoferii ca au parcat 'unde au gasit loc' ? Nemai discutand faptul ca in fata barurilor si cluburilor cu staf nu se blochează roata niciodată! Ori scrieti un articol complet , nepartinitor ori liniște!

jiji
29 aprilie 2015
behheee

lasati propaganda in favoarea firmelor de ridicari. si voi si altii le ridica osanale...vai doamne vine apocalipsa....parcheaza toti unde vor....dar parcari a facut cineva? dar parcari cu sisteme de plata automate ca in alte orase din afara sau romania a facut cineva. vii bagi fisa/bancnota....stai 1-2 ore si pleci. daca nu ..pac amenda. chestia asta cu masina parcata 5 zile sa incurce situatia mie imi miroase a ceva putred. sa zicem ca eu am o firma de ridicari cu contracte cu spagi...alea.aleasi din diverse motive mi se ia jucaria si fabrica de bani...ce fac? cumpar o masina din alt judet/TX, o parchez pe naspa undeva in centru cateva zile..mai fac la fel si in alta zi pe la spital....bag spaga la ziare si tv, ca doar sunt cu ei mana in mana...si opinia publica o sa ma roage sa le ridic.. nu e bine? v-am prostit sau ce? 6-8 puncte de amenda pt parcare pt o firma sifon dinasta e floare la ureche. :)))0 bani de sprit,/fetite

bya
29 aprilie 2015
hmm

Mda...si eu cred ca ei sunt implicati aici ca lumea sa se agite si sa ceara din nou ridicarea masinilor.Are dreptate Jiji..

zoro+io+jiji
29 aprilie 2015
comentarii corecte si la obiect

O masina "parcata" acolo miroase a sarlatanie pusa la cale de mafia Constantei sprijinita de politia locala,structura mostenita de la Mazare.Cand spun ca trebuie sa dam cu insecticid,sa spalam pe jos,sa varuim peretii,apoi sa chemam preotul in primarie sa stiti ca nu glumesc.

cta
29 aprilie 2015
sarlatanie!

acea masina a fost pusa special de firmele care ridicau masini, ce au si platiti diversi pseudojurnalisti sa scrie articole. vezi doamne nimeni nu poate face nimic si doar ei erau salvarea! Politia are baza de date cu toti proprietarii de masini, in 5 minute se afla nr de telefon al proprietarului si in alte 5 acea masina disparea de acolo! Insa militienii, mana in mana cu ridicatorii de masini se vaita si se lamenteaza. Penibili si ei da si voi mari scriitori...

catalin
29 aprilie 2015
angajare imediata !!!!!!!!

Nu este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "detalii" la adresa de email [email protected]

0720189735
29 aprilie 2015
VAND PC SI 2 MONITOARE

procesor Celeron circa 2500 MHZ un hard disc 320 GB IDE placa baza cu posibilitate conectare hard discuri IDE si SATA placa video NVidia Geforce 4 MX 64 MB monitor CRT

nico
30 aprilie 2015
Munca Part-time!!

Țelurile și obiectivele reprezintă trambulina ce te va catapulta spre realizarea viselor tale. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea "Născut pentru succes". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber,într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision.Pentru mai multe detalii,trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

sandu
7 mai 2015
lipsa de respect fata de concetatreni

IN ROMANIA, E LA MARE CAUTARE BUNUL-SIMT. CINE ARE ASA CEVA...E LUAT DE PROST... CRED CA ACEA MASINA E LASATA DE UN NESIMTIT.... NU SE RESPECTA PE LE, POLITIA SI NICI RESTUL PARTICIPANTILOR LA TRAFIC. SA LE IA PERMISUL... SA LE DEA POLITIA AMENZI CAT UN SALARIU... DOAR ASA NE CIVILIZAM SI NOI.... CA DACA S-A SCOS HOTARAREA AIA LOCALA.... S-A VAZUT. EWCOMANDARE PENTRU SEFII POLITIEI DE LA CIRCULATIE SI LOCALE SOLICITATI SUPERIORILOR MONTAREA CAMERELOR VIDEO IN INTERSECTII SI ALTE PUNCTE DE INTERES.... CU ASEMENEA PROBE.... SI BEIZADELE NU MAI POT SCAPA.... UN EXEMPLU.ZILNIC MERG PE TRASEUL B-SUL MAMAIA-TOMIS... LA SEMAFORUL DE LA STRADA MIRCEA SI B-DUL MAMAIA... E NECESARA O CAMERA VIDEO... AM VAZUT DE NENUMARATE ORI, CONDUCATORI AUTO CARE TREC PE ROSU... E INADMISIBIL... . CE SA FACA POLITSTII? CATI AR TREBUI SA FIE? NU SE POATE SA STEA LA FIECARE INTERSECTIE, STRADA... REITEREZ, DOAR PRIN CONSTRANGERE AVEM SANSE SA NE CIVILIZAM...

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.587 secunde