Care este proiectul Strategiei Naționale Antidrog pentru următorii opt ani

181

Articole de la același autor

Începând cu 3 octombrie, Ministerul Administrației și Internelor a supus spre dezbatere publică, proiectul Strategiei Naționale Antidrog 2013 - 2020 și al Planului de acțiune pentru implementarea Strategiei Naționale Antidrog 2013 - 2016, elaborate de Agenția Națională Antidrog (ANA).


Până ieri, Unitatea de Politici Publice din cadrul Ministerului Administrației și Internelor a organizat, împreună cu Agenția Națională Antidrog, întâlniri de consultare a instituțiilor publice și a societății civile - organizații neguvernamentale partenere - cu atribuții în domeniul antidrog.


În cadrul dezbaterilor, a fost prezentat proiectul, iar instituțiile publice și reprezentanții societății civile au adus propuneri care au vizat în principal completarea cadrului legislativ incident.


Noua Strategie Națională Antidrog și Planul de acțiune, în formă de proiect, reprezintă răspunsul statului român la problema drogurilor, cuprinzând obiective generale, specifice, precum și direcții de acțiune concrete ce vor fi implementate în perioada de referință de către instituțiile implicate în reducerea impactului fenomenului drogurilor la nivel național.
De asemenea, proiectul abordează într-o manieră concretă problematica drogurilor din perspectiva directivelor europene și a realității din România.


În cadrul celor trei sesiuni de dezbateri publice au participat reprezentanți ai tuturor ministerelor, asociațiilor și consiliilor.
Dintre organizațiile neguvernamentale angrenate în lupta împotriva drogurilor în România au fost prezente Asociația Română Anti-Sida (ARAS), Asociația "CARUSEL", Romanian Angel Appeal (RAA), Organizația "Salvați Copiii", Romanian Harm Reduction Network (RHRN), Reprezentanța UNICEF în România.


Cele două proiecte de documente publice sunt supuse dezbaterii până la data de 5 noiembrie, iar instituțiile și organizațiile neguvernamentale pot formula în scris propuneri concrete de modificare și completare a proiectului Strategiei Naționale Antidrog 2013 - 2020 și a Planului de acțiune pentru implementarea Strategiei Naționale Antidrog 2013 - 2016, urmând ca după această perioadă să fie supuse spre aprobare Guvernului României.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2078 secunde