Caz incredibil! Doi români și-au vândut fiica minoră ca să-și achite o datorie

212
Caz incredibil! Doi români și-au vândut fiica minoră ca să-și achite o datorie - 100214nationalcourtroomcourtjudg-1685363195.png
Doi români din Spania și-au vândut fiica în vârstă de 12 ani ca să-și achite o datorie. Ei vor fi judecați în luna iunie 2023 la Tribunalul Provincial din Cordoba, pentru această faptă.


În același caz au mai fost puse sub acuzare alte patru persoane. Mama fetei riscă cea mai mare pedeapsă, de 25 de ani de închisoare.


Cazul fetiței românce de 12 ani este cu atât mai uluitor cu cât ea a fost vândută în schimbul unei datorii și înțelegerea a implicat și căsătoria ei forțată, informează ABC.


Parchetul din Cordoba a pus sub acuzare șase persoane implicate în acest caz revoltător pentru trafic de persoane, căsătorie forțată, agresiune sexuală asupra unui copil sub 16 ani și abuz sexual.


Potrivit anchetei, fata de 12 ani locuia în Cordoba împreună cu mama ei și concubinul acesteia. În primăvara anului 2021, părinții au acumulat o datorie mare, care era cerută insistent de către creditori.


Pentru că cei doi părinți nu aveau bani și nici vreo speranță că vor face rost în viitorul apropiat, au ajuns la altă înțelegere cu creditorii, care implica oferirea fiicei lor în schimbul sumei respective, aceasta urmând să fie căsătorită cu nepotul creditorului, minor și el, însă aproape de împlinirea vârstei de 18 ani.


Potrivit unor informații din ancheta spaniolă, datoria celor doi părinți era de 4.000 de euro.


Ancheta în acest caz uluitor a început în urma unei sesizări făcute de profesorii de la școala la care mergea fetița, în Cordoba.


Minora a fost găsită după câteva zile, într-un imobil din orașul La Coruna, aflat la aproximativ 1.000 km de casa părinților ei.


Fata de 12 ani a fost preluată de serviciile sociale din Spania.


Investigația a ajuns acum la final și șase persoane implicate au fost trimise în judecată, procurorii cerând pedepse care încep de la 10 ani de închisoare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4714 secunde