CAZUL RĂDULESCU / Semnal SOS trimis președintelui Băsescu

856
1
CAZUL RĂDULESCU / Semnal SOS trimis președintelui Băsescu - mihaelaradulescu-1350221792.jpg
Vă prezentăm, în această ediție a ziarului "Cuget Liber", frânturi din scrisoarea trimisă de Mihaela Rădulescu - soția lui Iustin Victor Rădulescu, bărbatul arestat la Constanța și închis la Monza - Italia sub acuzații extrem de grave, dar neaudiat timp de mai bine de patru luni, nici măcar o singură dată -, președintelui României, Traian Băsescu. 


"S.O.S.! S.O.S.! S.O.S.!

Domnului Băsescu, Comandant de cursă lungă.

Cam așa ar fi început acest apel disperat adresat omului Traian Băsescu și nu domnului președinte Traian Băsescu, apel adresat, dacă ar mai fi putut, de către «Moș Pipă» - Comandant de cursă lungă Victor Rădulescu. Din păcate, tatăl lui Rădulescu Iustin Victor, soțul meu, a trecut toate oceanele și mările lumii spre altă viață. Pe undeva este mai bine că nu a trăit să-și vadă fiul - TRAFICANTUL PRINS CU NOUĂ TONE DE COCAINĂ LA CONSTANȚA - batjocorit, arestat și ținut de patru luni și două zile în închisoarea de la Monza, lângă Milano, fără să i se pună o singură întrebare, fără un singur interogatoriu în tot acest timp. Domnule Băsescu, l-ați cunoscut pe soțul meu, ați fost șeful lui la CĂPI-TĂNIA CONSTANȚA, apoi l-ați ales să vă însoțească la ANR. Îl cunoașteți și ca om, și ca profe-sionist. Acest om, soțul meu, cu care mă plimbam de mână, în liceu, la 17 ani și pe care îl ador acum la 56 de ani, a muncit timp de treizeci de ani în cadrul Căpităniei Constanța, apoi la Căpitănia Midia, a primit numai calificative foarte bune, a purtat cu mândrie uniforma cu însem-nele Statului Român.

În cadrul jurnalelor de știri din 30 și 31 mai, a fost vedeta tuturor canalelor de televiziune! PRINS! De parcă Poliția Constanța l-ar fi alergat prin toată Europa, de parcă soțul meu ar fi fugit din țară în țară. În dimineața zilei de 29 mai, ieșise din tura de noapte și dacă polițiștii veneau cu o oră mai devreme, poate l-ar fi arestat chiar în uniformă. I s-a spus că este vorba despre o reclamație și că în două ore va ajunge acasă ca să-mi cumpere rețeta. Suntem în 11 octombrie și nu l-am mai vazut de patru luni și două zile. În data de 9 iunie, pe baza unui mandat emis de Tribunalul din Milano, mandat din care nu se întelege mai nimic, în care numele soțului meu era tradus (!) (RĂDULESCU IUSTIN (JUSTIN) VICTOR) a fost deferit statului italian de către IPJ Constanța. După patru luni, în care nu i s-au adus la cunoștință acuzațiile, nu a fost interogat deși a cerut. Soțul meu moare câte un pic în fiecare zi. Ca să-i angajez un avocat, am vândut apartamentul și m-am mutat într-unul mai mic, la Techirghiol, ca să fiu și eu aproape de mama și de sora mea. Avem un fiu, Rădulescu George-Iustin, licențiat în Teologie-Litere, fosta mândrie a Facultății de Teologie din Constanța, apariție continuă la emisiunile de profil televizate pe canalele constănțene.

Domnule Băsescu, ni s-a distrus familia, onoarea, demnitatea, dar am trecut peste toate pentru că soțul meu este nevinovat. Cine îl cunoaște (colegi, vecini) știe acest lucru. Vă întreb, domnule Băsescu, cum este posibil ca un om acuzat de asemenea enormități să stea de patru luni în închisoare la italieni fără să i se pună măcar o întrebare? Este pe cale să-și piardă serviciul și mai are nouă ani până la pensie! Este bolnav și-i mulțumesc Excelenței Sale, Consulului General la Milano, Daniel Dina, pentru tot ajutorul pe care mi l-a dat. Datorită acestui om, soțul meu a putut da telefon acasă, a putut primi asistență medicală de urgență.

Suntem disperați! Nu doresc decât un serviciu pentru fiul meu, un salariu pe care să mă bizui și să-mi fac calculele pentru cheltuieli în fiecare lună. Suntem practic muritori de foame.

Domnule Băsescu, vă iubiți soția? Doar scrisorile mele din care dragostea curge ca mierea din faguri îl țin pe soțul meu, Iustin Victor, concentrat, vertical, cu moralul ridicat. Mi-aș da viața pentru acest OM, soțul meu de 36 de ani, iubirea mea de 41 de ani. Toate televiziunile au fost în casa mea, le-am primit pentru că nu aveam nimic de ascuns, dar una le-am spus și alta au pus pe sticlă.

Domnule Băsescu, domniei voastre vi se pare normal ca la o asemenea acuzație să nu ni se facă o percheziție acasă? Să nu se ia laptopul? Telefonul soțului meu? "CAPUL UNEI REȚELE DE TRAFIC DE DROGURI PRINS LA CONSTANȚA CU NOUĂ TONE DE COCAINĂ". Asta au afișat televiziunile. Unde puteam ține nouă tone de cocaină? De ce nu se cere extrădarea cetățeanului român Rădulescu Iustin Victor? De ce stă în închisoare degeaba de patru luni? De ce nu avem grijă de cetățenii români aflați în închisorile străine? Câte «cazuri CRULIC» trebuie să mai avem?

Domnule președinte Băsescu, sper să citiți tot ce v-am scris, sper că cine se ocupă cu selectarea petitițiilor să vă dea spre citire aceste rânduri, sper să aibă onoare și omenie. Vă salut marinărește, vă respect pentru spiritul de lup de mare pe care-l aveți, cu toate că nu v-am votat niciodată! N-am înțeles nici eu, nici Iustin cum ați putut renunța la o asemenea meserie pentru politică! Ajutați-mi copilul să obțină o pâine cinstită! Să trăiți.

Mihaela Rădulescu. Constanța".


Comentează știrea

REPORTERII DE LA ZIARUL DE MAINE
15 octombrie 2012
Atac in stil nazist si Presiuni ilegale la ANR

Atac in stil nazist si distrugerea ANR REPORTERII DE LA ZIARUL DE MAINE Atac in stil nazist si Presiuni ilegale la ANR reporterii nostri au capatat acces la informatii top secret privind demiterile si sefilor ANR aflate cel mai probabil in posesia FBI intitulate fictiv de noi Raport FBI privind destabilizarea structurilor statului ANR si amenintari la adresa sigurantei nationale O.Cojocea sef serviciu Tehnic- demisie D.Coval sef serviciu resurse umane –demisie;Banita sef Juridic –demisie ;Branza P. Director General ANR demis din functie;C. Matei. Director General ANR demis din functie;E. Olteanu Director General ANR intermar inlocuit din functie;Berescu Director General ANR interimar inlocuit din functie P. Chirobocea –Sef siguranta Navigatiei demisie(pensie);N. Grosu – Sef audit demisie(pensie)Demisie In prezent se fac Demiteri mascate a in jur de 50-70 Sefi servicii si capitanii din ANR prin organigrama schimbata de 2 ori in mai putin de 19 zile: DIRECTOR DIRECTIE INAMTRICULARI;TEHNIC;JURIDIC;SIGURANTA NAVIGATIEI;SEF SERVICIU pentru IT;VTS; RESURSE UMANE;CONTABILITATE;TEHNIC;ADMINISTRATIV;SIGURANTA NAVIGATIEI –CAPITANII ZONALE;CAPITAN SEF CONSTANTA TULCEA , GIURGIU , DROBETA, GALATI, AVIZARI PRODUSE NAVALE, INSPECTII TERMINALE,BIROU SAR ,BIROU POLUARE SEF DEEPARTAMENT CAPITANII MARITIME, SEF DEEPARTAMENT CAPITANII DUNARE MARITIME SEF DEPARTAMENT CAPITANII DUNARE

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9843 secunde