Ce gafă monumentală au făcut doi polițiști constănțeni

432
Ce gafă monumentală  au făcut doi polițiști constănțeni - gafa-1416425291.jpg

Articole de la același autor

Doi polițiști din Constanța sunt propuși spre arestare după ce au mușamalizat un caz din 2011. Anchetatorii spun că cei doi agenți de poliție au lăsat un infractor să scape chiar de sub nasul lor, din secția de poliție, după care au ascuns din acte faptul că acesta făcuse o fărădelege. Acum, cei doi sunt reținuți și vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Doi polițiști sunt pe cale de a fi arestați pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, favorizarea infractorului și fals intelectual. Agenții de poliție fac parte din cadrul Secției 4 de Poliție Constanța.

Totul a început în 2011, când trei indivizi încercau să fure o roată de rezervă. Fapta s-a produs pe strada Trotuș, din municipiul Constanța. Alex-Daniel Abrudan și Gheorghe-Daniel Munteanu, avându-l drept complice pe Nicolae Dumitru, încercau să ridice roata cu pricina, aparținând unui Logan, și s-o pună într-un taxi, condus de Nicolae Dumitru, cu care aveau să se facă nevăzuți. Planurile lor au fost, însă, stricate de Viorel Dănilă și Mihăiță-Iulian Coceanu, ambii agenți de poliție în cadrul Secției 4, care patrulau cu autospeciala de poliție prin zonă și care i-au surprins în fapt pe cei trei indivizi.

A fugit cu cătușele la mâini!

Cei trei au fost conduși la sediul secției de cei doi agenți. La un moment dat, culmea, Gheorghe-Daniel Munteanu a fugit. Încă nu se știe cum a reușit să fugă individul, având în vedere faptul că la intrare în Secția 4 există un agent de permanență, iar intrarea este atent monitorizată. Totuși, acesta a reușit să se facă nevăzut deși avea cătușele la mâini!

În urma incidentului, cei doi agenți de poliție nu numai că nu au anunțat organele superioare despre ceea ce se petrecuse, dar au consemnat în acte faptul că exista doar un inculpat, nu trei, așa cum erau în situația de fapt, respectiv Abrudan, iar Dumitru era martor asistent, și nu inculpat.

"Cu știință, au consemnat în mod nereal în procesul-verbal de constatare a infracțiunii flagrante și în raportul de eveniment din noaptea respectivă faptul că la săvârșirea infracțiunii de furt a participat în calitate de autor doar inculpatul Alex-Daniel Abrudan. De asemenea, inculpatul Nicolae Dumitru a fost menționat în mod mincinos în actul de constatare ca având calitatea de martor asistent", a precizat procurorul Mihai Stanciu, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Anchetatorii spun că, prin comportamentul lor, cei doi agenți de poliție au îngreunat urmărirea penală în cauză, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a doi dintre cei trei participanți la săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Procurorii spun că dosarul de furt a ajuns pe mâna organului de cercetare penală din cadrul Secției 4, care l-a audiat pe singurul inculpat. Acesta a precizat faptul că nu a încercat să fure singur, ci mai era un individ care a scăpat. Așa au aflat polițiștii tot adevărul.

Cei doi polițiști care au încercat să ascundă gafa pe care au făcut-o au fost reținuți și urmează a fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Noiembrie 2014
Stire din Eveniment : Din Parlament...direct în arest
Miercuri, 19 Noiembrie 2014
Stire din Eveniment : Au furat un vițel de 150 de kilograme
Pagina a fost generata in 0.7133 secunde