Ce spune ministrul Justiției despre felul în care a decurs până acum procesul accidentului de la 2 Mai: “A afectat încrederea în justiție”

401
1
Ce spune ministrul Justiției despre felul în care a decurs până acum procesul accidentului de la 2 Mai: “A afectat încrederea în justiție” - ministrul-justitiei-despre-proce-1715346629.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Justiției Alina Gorghiu, a admis că modul în care s-a derulat până acum procesul legat de accidentul din 2 Mai a afectat încrederea românilor în actul de justiție.


Alina Gorghiu admite că încrederea în justiție a fost afectată de modul în care se derulează procesul lui Pascu.


„Eu nu pot să reacționez ca om politic care ocupă funcția de ministru al Justiției, că așa putem să comentăm multe… Nici eu nu cunosc dosarul și cel mai bine ar fi să întrebați CSM-ul, că ministrul n-are nicio pârghie, sunt limite clare ale competențelor. Independența Justiției e respectată, dar nu o dată am spus că înțeleg emoția din societate față de acest proces, lucru care se vede din interesul constant. La fiecare termen se vede revolta pe rețelele sociale.


Sunt foarte atentă la ce se întâmplă. În opinia mea, e unul din acele momente care a afectat încrederea în justiție și am cerut public nu o dată celor implicați să trateze cauza cu maximă seriozitate, cu profesionalism, cum trebuie să fie în orice alt dosar.


A fost o reacție din partea CSM, e o procedură în curs la Inspecția Judiciară.


Ministerul a făcut, și eu personal am făcut o prioritate din combaterea fenomenului drogurilor. Am făcut câteva legi bune, una fiind legea 2 Mai, care a pornit din această dramă. Legea prevede că traficanții de droguri de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare, ci vor sta în închisoare”, a declarat Alina Gorghiu la B1tv.
Întrebată despre posibilele explicații pentru care Secția disciplinară a refuzat să o suspende pe judecătoarea Ancuța Popoviciu din acest dosar, Gorghiu a spus: „Am văzut comunicatul celor din Secție, din care fiecare înțelege ce vrea. Nu vreau să critic pe nimeni, ci să înțeleagă toată lumea că atunci când iei o decizie, prioritatea e încrederea în actul de justiție. Procedura e în curs cu privire la sancționarea acestui magistrat, care sper să-și găsească un deznodământ curând. Nu vreau să dau verdicte sau opinii, că se pot interpreta, dar eu chiar vreau să fim atenți la cum gestionăm aceste dosare, că e foarte important ca cetățeanul român plătitor de taxe și impozite să aibă încredere în serviciul public numit justiție.”


Mesajul ministrul Justiției pentru părinții tinerilor uciși în accidentul din 2 Mai


Întrebată ce mesaj are pentru părinții tinerilor care au murit în accident, părinți care spun că se simt umiliți de această judecătoare, Alina Gorghiu a răspuns: „Eu știu că numai părinte să nu fii. Vă spun fără ezitare că părinții au trecut prin emoții prea mari, le înțeleg emoția și orice le-aș spune eu, oricâte păreri de rău și oricât de mult mi-aș dori ca acest lucru să nu se fi întâmplat, suntem în altă realitate. Le urez să aibă nervii tari, multă sănătate. Multă încredere în justiție nu pot să le spun să aibă, pentru că experiența lor de acum probabil îi împiedică. Celor care se uită la justiție cu neîncredere le spun că avem un stat de drept în care justiția știe să-și facă curat în propria curte și că trebuie să avem încredere în justiție pentru că dreptatea nu ne-o putem face singuri”.




Comentează știrea

fani
12 mai

Este rezultatul inventarii Universitatilor satesti cu facultati de Drept care fabrica indivizi de un analfabetism functional de invidiat . Telectuali adevarati (cred ei ) ! Atat de "inteligenti " incat nu realizeaza ca batandu-si joc de actul justitiar(de exemplu) nu ajuta la recuperarea sumelor sustrase economiei statului si in curand nici pentru ei nu vor mai fi bani pentru salariile si pensiile pe care le revendica . Asta s-a si dorit ,sa se piarda increderea in actul de justitie.....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6078 secunde