Gorghiu: Corpul de control, trimis la Penitenciarul Poarta Albă, unde este arestat preventiv Vlad Pascu

278
Gorghiu: Corpul de control, trimis la Penitenciarul Poarta Albă, unde este arestat preventiv Vlad Pascu - xazildetinutipoartaalba168171851-1709116489.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat că a trimis Corpul de control la Penitenciarul Poarta Albă, în urma unor incidente petrecute, marţi, la Tribunalul Constanţa, unde a avut loc un nou termen în procesul lui Vlad Pascu, tânărul care anul trecut a accidentat mortal cu maşina doi tineri în localitatea 2 Mai.



"Am dispus trimiterea Corpului de control la Penitenciarul Poarta Albă pentru a se verifica dacă au fost respectate toate normele legale în materie. (...) Din informaţiile pe care le-am primit, directorul Penitenciarului Poarta Albă se află în concediu şi conducerea unităţii a fost asigurată temporar de o altă persoană. (...) Aştept rezultatele controlului pe care l-am dispus în această dimineaţă din partea ministerului", a declarat Gorghiu, miercuri, la Cluj.

Ea a explicat că a luat această decizie după incidente apărute în spaţiul public cu privire la poliţiştii de penitenciar în acest caz şi a discutat cu reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Potrivit ministrului Justiţiei, angajaţii ANP trebuie să respecte standarde la nivel european.

"Atunci când deţinuţii sunt mutaţi dintr-un penitenciar în alte locuri, cum ar fi un spital sau tribunal, aceştia trebuie să ia măsuri pentru a nu fi expuşi (acuzaţii - n.r.) privirii publice, luând măsuri pentru a le proteja imaginea, anonimatul", a adăugat ea, precizând şi faptul că acest caz este 'extrem de mediatizat, extrem de important pentru cum se va soluţiona pentru societatea românească'.

Marţi, Tribunalul Constanţa a stabilit că Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, rămâne în arest preventiv. A fost respinsă contestaţia formulată de acesta împotriva măsurii prelungirii mandatului cu încă 30 de zile. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6364 secunde