Cei doi procurori care au primit aviz negativ la CSM, propuşi de Gorghiu pentru numirea în funcţii de conducere

199
Cei doi procurori care au primit aviz negativ la CSM, propuşi de Gorghiu pentru numirea în funcţii de conducere - alinagorghiu5-1704977708.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a decis să trimită preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire în funcţii de conducere la DNA şi Parchetul General a procurorilor Mihaiela Moraru-Iorga şi Remus-Iulian Popa, cei doi primind anterior aviz negativ din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).


"Cu privire la propunerile de numire în funcţii de conducere a procurorului Mihaiela Moraru-Iorga şi a procurorului Remus-Iulian Popa, Secţia de procurori a emis avize negative. În aplicarea art. 148, alin. (2) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, miercuri, la sediul Ministerului Justiţiei, s-a desfăşurat un nou interviu cu cei doi candidaţi, în cadrul căruia au fost avute în vedere şi aspectele reţinute în avizele Consiliului Superior al Magistraturii. După finalizarea interviului, au avut loc consultări extinse privind modul în care fiecare dintre candidaţi şi-a susţinut candidatura, în considerarea rolului membrilor comisiei de a o sprijini pe ministra justiţiei în desfăşurarea acestuia. În urma interviului desfăşurat miercuri şi după analiza întregii proceduri de selecţie, ministra justiţiei a decis să continue procedura prin transmiterea către preşedintele României a propunerilor de numire în funcţiile de conducere ale celor doi candidaţi", se precizează într-un comunicat al Ministrului Justiţiei transmis, joi.


Potrivit sursei citate, procurorul Mihaiela Moraru-Iorga are o "solidă" experienţă profesională, este specializată în combaterea infracţiunilor de corupţie, cu activitate îndelungată în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.


"Proiectul său de management este compatibil cu viziunea de dezvoltare şi cu liniile de acţiune instituţională ale procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, oferind elemente de instrumentar managerial apte sa asigure atingerea obiectivelor generale asumate şi, în special, consolidarea luptei împotriva corupţiei", se menţionează în comunicat.


În ceea ce-l priveşte pe procurorul Remus-Iulian Popa, MJ arată că este un procuror cu o experienţă "multilaterală" şi recunoscută în mediul profesional din care provine, îmbină complementar pregătirea profesională şi cunoştinţele de management judiciar, conştientizând necesitatea adaptării Secţiei la continua evoluţie a infracţionalităţii, importanţa recuperării produsului infracţional, a digitalizării şi cooperării interinstituţionale.


"Ambii procurori deţin calităţile profesionale şi personale apte să contribuie la eficientizarea activităţii structurilor de parchet pentru a căror conducere au candidat, lucru confirmat şi prin consultarea avută, înainte de trimiterea acestor propuneri, cu procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei şi cu procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie", spune sursa citată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6761 secunde