Cercetări efectuate pentru trafic de droguri. Două persoane, în atenția polițiștilor

107
Cercetări efectuate pentru trafic de droguri. Două persoane, în atenția polițiștilor - cercetari-1708616363.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a două persoane, una dintre ele fiind cetățean străin, în două cauze penale. Cercetările au fost efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, respectiv trafic de droguri de mare risc și introducere în țară de droguri de mare risc.

Astfel, cu privire la prima persoană, s-a reținut faptul că, ar fi deținut și comercializat cantități de drog de risc (canabis), pentru 1.000 de lei. Iar din cercetările efectuate cu privire la cea de-a doua persoană (cu cetățenie străină) a reieșit faptul că, în luna februarie 2024, prin intermediul unui serviciu poștal al Marii Britanii, ar fi introdus în țară aproximativ 14 grame de cocaină (drog de mare risc). Acesta a fost prins în flagrant delict, la data de 21 februarie 2024, în timp ce ar fi ridicat pachetul conținând substanța interzisă.

În urma percheziției domiciliare efectuate, la aceeași dată, au fost descoperite și ridicate 10 telefoane mobile, mai multe mijloace de stocare a datelor, precum și alte mijloace de probă. La datele de 21 și 22 februarie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane. Totodată, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, precum și al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța. Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3748 secunde