Constanța, în topul județelor în care se înmatriculează rable pe bandă rulantă

Cimitirul de hârburi al Europei

1808
9
Cimitirul de hârburi al Europei - cimitir-1500650836.jpg
Toate previziunile care spuneau că, după eliminarea timbrului de mediu, România va fi sufocată de rable s-au adeverit. La nivel național, înmatriculările autoturismelor în primul semestru al anului sunt în creștere cu 86% față de aceeași perioadă a anului trecut. În județul Constanța, media națională a fost întrecută, după ce, în primele șase luni ale anului 2017, a fost înregistrată o creștere de peste 100%, aproximativ 30.000 de autovehicule fiind înmatriculate de la începutul anului și până în prezent.

Constănțenii au profitat de radierea taxei de mediu și au preferat să-și achiziționeze mașini second hand din alte țări, cele mai preferate fiind autoturismele aflate pe teritoriul Germaniei. Din păcate, după jumătate de an, putem constata că parcul auto român a "îmbătrânit" simțitor, întrucât aproape trei sferturi dintre mașinile importate din străinătate au o vechime de peste 12 ani.

"La nivelul județului Constanța, în primul semestru, am avut 25.956 de certificate de înmatriculare emise, cu un plus de 13.849, adică o creștere de peste 100% față de anul trecut. La data de 1 iulie 2017, figuram cu 262.165 de vehicule, din care 81,32% sunt autoturisme, urmând ca pondere autoutilitarele, cu 22.498 de unități. Peste 70% din vehiculele importate din străinătate și pe care noi le-am înmatriculat au o vechime mai mare de 10-12 ani", ne-a explicat comisarul șef Marian Tudose, șeful Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto Constanța.

Conform datelor statistice la nivel național, înmatriculările de autoturisme second hand au consemnat un salt de peste 61%, comparativ cu primele șase luni din 2016. În intervalul ianuarie - iunie 2017, cele mai multe autoturisme rulate înmatriculate au fost din gama Volkswagen, 66.122 unități, cu 72% în plus față de primele șase luni din anul anterior.

La finele anului 2016, parcul auto național din România depășise 7 milioane de autovehicule, în creștere cu 6,21% față de anul anterior.

Gradul de poluare, siguranța în trafic și locurile de parcare reprezintă cele mai mari probleme ce vin la pachet cu înmatriculările masive ale autoturismelor rulate.

Aproximativ 29.000 de locuri de parcare sunt disponibile în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia. Potrivit Ionelei Halciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Constanța, în imediata apropiere a blocurilor din oraș există 884 de parcări ce însumează 18.222 de locuri și alte 17 parcări amenajate pe arterele principale de circulație din municipiu, totalizând 3.618 locuri. La nivelul stațiunii Mamaia, sunt 115 parcări cu 6.976 locuri amenajate. 

Comentează știrea

Sh
22 iulie 2017
Generalizare absurda

Toti isi doresc sa conduca o masina noua, insa, datorita veniturilor reduse, nu pot accede decat catre un sh, care, in multe cazuri, dau clasa autohtonului nostru logan.

artist plastic
22 iulie 2017
asortare la mediu inconjurator

Harburile auto "dau bine" cu aspectul Constantei,se asorteaza de minune.Cand ai un costum ponosit si peticit ar fi caraghios sa ai pantofi noi de crocodil.Romanul este artist. Ma uitam la niste masini noi foarte scumpe garate intre imobile jalnice pe strazi tot atat de jalnice,murdare si desfundate, erau acolo ca nuca-n perete. Harburile completeaza "estetica" orasului...........

PT. SH
22 iulie 2017
ILOGIC

MESTERE, ESTE UN PROVERB, ALA CU INTINSUL CAT ITI ESTE PLAPUMA. DACA DACA NU AI CU CE CUMPARA O MASINA NOUA ,UN OM NORMAL, AR CUMPARA O BICICLETA. ORICINE AR DORI O VILA CU PISCINA DAR ITI IEI UN APARTAMENT CU DOUA CAMERE DACA NU AI PENTRU MAI MULT.ASA SUNTETI VOI ASTIA PRIMA GENERATIE INCALTATA, CREDETI CA DACA AVETI 4 ROATE V-A CRESCUT NIVELUL SOCIAL. IN CEEA CE PRIVESTE LOGANUL AI DAT-O GRAV IN BARA. IN FRANTA SUNT MAI MULTE "DACII" NOI DECAT HARBURI. EU ASI FII VRUT SA I-O TRAG LUI ANGELINA JOLI,DAR M-AM MULTUMIT CU UNA DIN CARTIER ,CA ASTA ERA IN POSIBILITATILE MELE.......

nica
22 iulie 2017
masini sh, partide sh

Atunci cand clasa politica mentin Romania pe ultimul loc la nivelul de trai din UE, atunci ce masini pot cumpara romanii? Totusi, in unele cazuri o masina sh poate depasi o masina noua la aceasi bani.

Eu
22 iulie 2017
Ginditi cu creierul,tovarasi!

Dar de ce nu puneti si invers problema,circotasilor?O masina inscrisa pe romania plateste toate impozitele si taxele in romania.Deci mai multi bani la buget.Pina acuma plingeati ca virginele ca sint multe masini de bulgaria.La voi nimic nu i bine.

okila
22 iulie 2017
sh

cand cumperi un HARB de bmw la 3 ani vechime normal ca nu mai vrei un superb LOGAN la aceeasi suma........ aici e buba

Misu
22 iulie 2017
Inmatriculari

Acum s-au înmatriculat așa multe mașini deoarece și cele care erau în standby in anii anteriori au făcut obiectul.Situatia o să revină la normal.

Tutu Titel
22 iulie 2017
comentariu

Toata lumea vrea o masina mai buna , dar nu toti au posibilitati financiare, Salariile sunt foarte mici si nu toti fura sau fac alte ilegaliatati, odata ce autoturismele sunt trecute prin RAR cred ca corespund, mai grav e cu infrastructura noastra care distruge masina.

ady
23 iulie 2017
Eu am opel cu numere de Bulgaria

Eu am opel cu numere de Bulgaria si merge foarte bine

Pagina a fost generata in 1.3742 secunde