Muncă până la epuizare! Angajați de la Permise și Înmatriculări, luați cu ambulanța de la birou

23666
11
Muncă până la epuizare! Angajați de la Permise și Înmatriculări, luați cu ambulanța de la birou - fondangajatii2-1499091743.jpg
În timp ce aleșii neamului se bucură de vacanța parlamentară, după ce nu au reușit să asigure salarii decente în MAI sau să rezolve problema deficitului de personal, lucrătorii Serviciilor de Permise și Înmatriculări Auto sunt luați cu ambulanța de la locul de muncă din cauza suprasolicitării. 


Potrivit reprezentanților Serviciului de Permise și Înmatriculări Constanța, volumul de muncă s-a dublat față de anul trecut, în condițiile în care schema de personal este incompletă. Chiar și în aceste condiții, lucrătorii serviciului reușesc să rezolve cererile constănțenilor într-un timp rezonabil, iar în ceea ce privește programările pentru susținerea probei practice la examenul auto, Constanța este printre județele cu cel mai mic timp de așteptare. 


"Această situație ne pune pe gânduri" 


Nu mai puțin de trei lucrători ai Serviciului Permise și Înmatriculări Auto Constanța au fost luați de echipajele medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, în urma suprasolicitării de la locul de muncă. 


Deficitul de personal cu care se confruntă întreg aparatul Afacerilor Interne nu reprezintă o noutate pentru conducerea ministerului, care însă pare inertă în încercarea de a găsi soluții pentru a remedia această problemă. De fapt, în acest caz, nici de încercare nu poate fi vorba, întrucât Carmen Dan, ministrul MAI, nu a venit cu nicio propunere concretă pentru a încadra noi angajați, fie că vorbim despre sursă internă sau externă. 


"Efortul lucrătorilor noștri este unul deosebit. Am fost în situația în care, la ghișeul de înmatriculări, în primele luni de la aplicarea noii legislații, să avem trei colegi care au fost preluați de SAJ chiar de la locul de muncă, în urma unor afecțiuni generate de stresul profesional. Această situație ne pune pe gânduri, având în vedere volumul foarte mare de muncă și starea de sănătate a lucrătorilor, care contează foarte mult", ne-a precizat comisarul șef Marian Tudose, șeful Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto Constanța. 


Dacă ținem cont de cum au "evoluat" lucrurile în acest an, există șanse mai mari ca în loc de rezolvarea acestei probleme, așa cum ar fi normal, reprezentantul serviciului să fie sancționat pentru că a avut "tupeul" să spună presei realitatea și nu să ascundă mizeria sub preș, așa cum se practică în mod uzual. 


"Volumul de muncă este fenomenal, avem creșteri de 200%" 


Cum s-a ajuns în această situație? Prin incompetență perpetuată la vârful MAI, care a considerat că aparatul are prea mulți angajați, fără să prevadă o adevărată criză de personal, cea din prezent. În ceea ce privește Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto Constanța, schema de personal este de 31 de lucrători, din care lipsesc două persoane ce s-au pensionat anticipat și trei angajați aflați în perioada cursului de formare profesională. Celor cinci posturi momentan vacante li se adaugă lucrătorii care sunt în concediu de odihnă, după ce nu au mai primit liber de aproximativ un an sau doi, dar și angajații care sunt în concediu medical. 


"Trebuie să ocupăm aceste locuri cu alți angajați, ori din sursă internă, ori din sursă externă, iar preocuparea noastră este permanent pentru a ocupa aceste locuri. Dacă vom reuși ceea ce ne-am propus, sperăm ca în luna septembrie să avem schema plină de personal. Volumul de muncă este fenomenal, avem creșteri de 200% la depunerea cererilor pentru preschimbarea permiselor de conducere, iar la înmatricularea auto putem spune că am depășit de trei ori cele mai aglomerate perioade din 2016. Facem eforturi deosebite în acest sens pentru a răspunde solicitărilor tuturor cetățenilor. Poate că nu reușim întotdeauna, dar ne străduim și ne dorim să îmbunătățim serviciile față de constănțeni de la o zi la alta", a mai declarat, pentru "Cuget Liber", comisarul șef Marian Tudose. 


Reprezentanții Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto Constanța estimează că, spre sfârșitul anului, se va reuși reducerea intervalului de programare la proba practică și prin suplimentarea numărului de lucrători în schema de personal. 


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Dr akon
3 iulie 2017
De ce

De ce trebuie sa fie politisti cei care lucreaza acolo?.Numai munca de politie nu e aia.Externalizati serviciul.Sa faca Arr'ul sau Rar'ul asta.

Naekst
4 iulie 2017
De Ce

Pentru ca Romania nu vrea sa renunte asa usor la inclinatiile ei de stat politienesc si securist dictatorial

Răspuns la: De ce
Adăugat de : Dr akon, 3 iulie 2017
De ce trebuie sa fie politisti cei care lucreaza acolo?.Numai munca de politie nu e aia.Externalizati serviciul.Sa faca Arr'ul sau Rar'ul asta.
Gshdjd
4 iulie 2017
Minciuni

Vai ce se mai plang ei

Auto
4 iulie 2017
La muncă nu la întins mâna !!!

La bulgari când îți inmatriculezi mașina în 2 ore ai și ITP-ul făcut și talon cu numerele de înmatriculare plus asigurarea la mașină.

okila
4 iulie 2017
politisti

un politist inseamna un om calit care poate sa alerge sute de km dupa infractori..bla,bla..ori acesti scarta scarta pe hartie oare ce sunt de au lesinat copiind niscaiva acte ?pai ce faceau daca se razboiau precum altii cu teroristii ? cereau pauza de cafea ?nu va e rusine sa publicati astfel de stiri ,imi inchipui ce scandal faceau daca se intepau cu penita ,si faceau BUBA

okiosu
4 iulie 2017
la inmatriculari

cand m-a intrebat ce numere preferentiale doresc i-am zis ,,21 papa,lima,mike la care mi s-a spus ca nu stie turceste,ori pe toti peretii sunt afise in lb .engleza si mi se pare aiurea ca acesti tablagii sa nu cunoasca alfabetul fonetic international ,dar ca sa il invete presupun ca mai apelau la salvarea de cateva ori

ct
4 iulie 2017
ha , ha , ha ....

bugetari...las ca mai fac niste angajari de ochii lumii din sursa externa, sa isi bage neamurile in posturi caldute , la 8 ore din care muncesc 2-3, leafa neta de la 3000 net in sus...in rest, pt munca adevarata, baga 2-3 dorei... evident ,la 5-6-7 sefi, pe salarii de sefi de bugetari 5-6-7000 lei... s a umplut Cta de tarani din comunele limitrofe, deja se numesc constanteni :))

Palaz
4 iulie 2017
Mai sunt si alte locuri...

Bai , daca nu va convine de ce nu va faceti doctori , mineri sau lucratori la Polaris...?!?

Ion
4 iulie 2017
Permise

Pentru idioții care au comentat până acum : Stați la coadă fraierilor, suplimentarea posturilor ar fi in interesul vostru.

IoneleIonele
5 iulie 2017
Asta facem

Stam la cozi de vre-un sfert de secol, si ne uitam la voi cum frecati hartii de la unu' la altu'... De munCA CAnd va apucati ? 2020 ? Mai incolo ?

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 0.2562 secunde