Cinci membri ai unei secții de votare din Ovidiu cercetați în dosarul "fraude la referendum"

206
Cinci membri ai unei secții de votare din Ovidiu cercetați în dosarul

Într-un comunicat de presă emis, în urmă cu scurt timp, de Ministerul Public se precizează că, în urma continuării cercetărilor în dosarul "fraude la referendum", procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au derulat și derulează cercetări față de membrii mai multor birouri electorale constituite pe raza județului Constanța.


În acest context, la data de 20.11.2012, procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de Veronica Popescu, Manuela Raluca Cojocaru Libu, Maria Petre, Elena Popa și Mariana Pușcașu, membri ai biroului electoral al Secției de votare nr. 360 din Ovidiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de introducere în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale prevăzută de art. 55 din Legea 3/2000.


"Prin rezoluția de începere a urmăririi penale, procurorii au reținut următoarea situație de fapt: cu ocazia desfășurării Referendumului național din data de 29.07.2012, învinuiții au introdus în urnă un număr suplimentar de buletine de vot, corespunzător unui număr de persoane care nu s-au prezentat la urne și a căror semnătură a fost executată în fals, denaturând, în acest mod, realitatea datelor înscrise în documentele întocmite la nivelul biroului electoral", se mai precizează în comunicatul remis de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Dosar penal pentru furt de…tauri!
Pagina a fost generata in 0.4547 secunde