Clanurile Miron și Petrache, supravegheate la instanțe de trupele speciale ale Jandarmeriei

823
Magistrații de la Tribunalul Constanța au audiat mai mulți martori în procesul a două grupări de cetățeni romi rivale care s-au ciocnit, în zona Autogării Sud din Constan-ța, la data de 1 aprilie 2010.
Ca la fiecare termen de judecată din acest dosar, pentru a preîntâmpina noi conflicte ce ar putea apărea între membrii celor două clanuri, un echipaj de la Detașamentul mobil din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța a fost la fața locului, atât în sala de judecată, cât și în afara ei, pentru ca numărul mare de rude, din ambele tabere, care vin la instanțe la fiecare termen, să nu ajungă să se încaiere, așa cum s-a întâmplat în câteva rânduri.
Persoanele judecate pentru tentativă de omor în urma conflictului care a avut loc la data de 1 aprilie 2010 sunt Vasile Miron, Ion Miron, Nicolae Bolmandâr, Ștefan Miron, Adrian Miron, Florin Miron, Dănuț Miron, Sorin Condurache, Niculae Ciucă, Adrian Bolmandâr și Daniel Bălan.
La data amintită, cele două clanuri, Petrache și Miron, s-ar fi ciocnit violent în zona autogării din Constanța.
Administratorul SC Dimci SRL, cafe-bar din zona Autogării Sud Constanța, le-a declarat judecătorilor că, în ziua scandalului, se afla în local. "În bar, au intrat 6-7 bărbați. Îi cunoșteam din vedere, pentru că mai făceau consumație la noi. Am văzut că cineva a venit de afară, le-a zis ceva pe țigănește, și atunci au plecat cu toții. Apoi am văzut, afară, că cineva i-a dat cu un par în cap unuia din grupul care fusese în bar", a declarat martorul.
O altă persoană care a fost audiată de magistrați a fost Marin Cantaragiu. El se afla într-un alt bar din zonă, de unde a văzut o altercație în care au fost implicate 10 - 12 persoane, care ar fi apărut brusc în zonă. "La un moment dat, o persoană s-a deplasat spre un autoturism par-cat și a scos de acolo o rangă sau un obiect de acest gen", a spus martorul, "după care a lovit o persoană din celălalt grup".
Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 21 februarie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.267 secunde