Colonelul (r) Ștefan Tudosie: "Se intoxică populația cu știri false despre pensii. Militarii sunt cei discriminați"

53845
9

Articole de la același autor

Pensiile speciale au devenit subiect separat de discuții între Guvernul României și Comisia Europeană. Drept pentru care, s-a dezbătut intens în spațiul public faptul că a fost amânată virarea celei de-a doua tranșe de bani din PNRR, din cauza acestei problematici. Colonelul (r) Ștefan Tudosie atrage atenția, într-o scrisoare publică, asupra inadvertențelor vehiculate de politicieni în spațiul public.

Militarii la pensie, dar și cei încă în activitate sunt revoltați de presiunea pusă pentru micșorarea pensiilor cadrelor militare. Mai mult, aceștia acuză că prin declațiile ce sunt făcute în spațiul public se încearcă de fapt învrăjbirea civililor împotriva militarilor. Acest aspect – dar și altele! – este subliniat de colonelul (r) Ștefan Tudosie, într-o scrisoare publică, după ce în cursul zilei de miercuri, 15 februarie, subiectul pensiilor militare a fost amplu dezbătut, inclusiv de fostul ministru al Muncii, Dragoș Pîslaru, în prezent parlamentar european.



„În cursul zilei de miercuri, 15 februarie, aproape întreaga mass-media centrală a dezbătut faptul că s-a amânat virarea de către Comisia Europeană a celei de-a doua tranșe din PNRR, intoxicând populația cu știri false cu privire la soarta pensiilor militare. Nu-i așa, «arma» cu care miitarii, adevărații dușmani ai țării, jefuiesc bugetul de stat! Și aruncă populația civilă în cea mai neagră discriminare. Vezi Doamne, în privința pensiilor, militarii nu sunt egali cu civilii, generând o teribilă problemă de echitate, așa cum afirma și Dragoș Pîslaru, fostul ministru al Muncii. (...) Iar în privința problemei de echitate semnalate de Pîslaru în interviul acordat mai multor posturi de tv și radio, se cuvin făcute unele precizări. Pe scurt, niciodată și nicăieri nu poate fi vorba despre o egalitate în drepturi, atâta vreme cât nu există o egalitate în obligații, interdicții și limitări ale exercițiului drepturilor! Egalitatea în drepturi nu se poate defini și susține pe baza inegalității obligațiilor, interdicțiilor și restricțiilor cetățenilor aceleiași țări!”, a afirmat ofițerul în rezervă Ștefan Tudosie.



„Noi ne-am făcut datoria. E rândul statului!”

Totodată, acesta a adăugat: „Militarii sunt cei discriminați în raport cu civilii prin faptul că prestează profesia militară la ordin, în regim nenormat, plătiți cu aceeași sumă, indiferent de numărul de ore prestate zilnic, ziua și noaptea, în zile lucrătoare și nelucrătoare; de asemenea, legea impune militarilor obligații profesionale și după trecerea în rezervă (pensionare), ceea ce nu se întâmplă cu nici o altă categorie socio-profesională. În timpul perioadei active, militarilor li se interzice și/sau limitează exercițiul unor drepturi fundamentale. Nu dezvolt subiectul. Cine vrea să știe mai mult să citească Statutul cadrelor militare. Nu este un text dificil”.



Așa cum a arătat colonelul Tudosie, se discută despre inechitate, dar nu se ia în calcul faptul că toate aceste modificări dorite au început să descurajeze tinerii să mai urmeze cariera militară, iar celor aflați în activitate le dau imboldul să renunțe.

„Pentru militarii care sunt în activitate sau pentru persoanele care ar fi dorit să îmbrățișeze cariera militară, lucrurile se pot tranșa oarecum prin renunțarea la cariera militară. Ceea ce deja se întâmplă din plin! Zeci de mii de militari tineri, inclusiv din cei care, pentru interesele altora, au fost în teatrele de operații, părăsesc sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională! Mulți prin demisii! Iar băncile instituțiilor militare de învățământ sunt din ce în ce mai goale! Efectele nu vor întârzia să apară. Poate chiar asta urmăriți! Marea problemă de echitate socială pe care U.E. și politicieni ca dvs. o creează este cea a militarilor în rezervă și retragere. Oameni care și-au îndeplinit partea ce le-a revenit din contractul cu statul român se găsesc acum, la bătrânețe, când nu mai au posibilitatea opțiunii pentru un alt început, în situația în care statul pe care l-au servit nu vrea să-și îndeplinească partea ce-i revine din contractul pe care l-a avut cu acești oameni! Și am servit Statul, Țara, Națiunea potrivit legilor și acolo unde ne-a ordonat. Nu suntem noi de vină că nu am fost trimiși la război! Doar niște scelerați ne pot imputa asta! Pe lângă sarcina de bază - pregătirea pentru luptă - am fost însă trimiși pe ogoare, în minele de cărbuni, pe șantiere, la înlăturarea efectelor cutremurelor, inundațiilor, înzăpezirilor etc. Și nu este cu nimic mai prejos ca prin activitatea ta să asiguri hrana țării tale, să construiești, să scoți oamenii din ape etc. decât să lupți în războaie pentru interesele altora și să te mai și întorci «aureolat» de abandonarea teatrului de operații din țara la a cărei ocupație ai contribuit!”, a transmis colonelul (r) Ștefan Tudosie, considerând că acestea sunt adevăratele inechități, ce sunt ascunse civililor. 



Comentează știrea

Nea Iancu
27 februarie 2023
Șpăgi legale

1. Prima greseală , aplicarea schemei Bismark , adica cea piramidala care functioneaza perfect doar daca exista raportul 1:4 , 1 pensionar este sustinut de contributia a 4 angajati.Schema a fost abandonata in occident ,iar totul se bazeaza pe investitii.( vezi pilon 2 si 3) 2. Statul nu vrea sa cedeze mai mult la pilonul 2 care este cel mai rentabil si nici nu incurajeaza oamenii sa investeasca in pilonul 3.De ce? Intrebati sinecuriștii de partid. 3. Problema pensiilor de lux din a armata si politie se refera la cei cu gradul de general. Aceste pensii de lux sunt doar niste șpagi legale acordate de catre politicieni unor personaje dubioase din armata, politie ,servicii etc.Cele mai bune exemple: Gabriel Oprea general 4 stele, Chițac -amiral, Coldea general etc .Ce au facut aceste personaje ca sa merite aceste grade si pensii?In afara de faptul ca au slujit cu credință politicienii corupti , eu nu stiu personal alte fapte de arme ale acestor " bravi soldati".Il invit public pe dl.colonel Tudosie sa ne lamureasca si pe noi ,despre realizarile acestor personaje catd frizează mai mult cu lumea interlopă decat cu armata. 4.Da, pensiile magistratilor nu sunt pensii de lux ci șpagi legale date de catre politicieni , la fel ca in cazul genetalilor si amiralilor făcuți la apelul bocancilor.Cum va explicati , ca in ciuda salariilor si pensiilor mari ale magistratilor Romania ramane printre cele mai corupte tari din UE? In sistemul economic privat , daca nu muncesti si nu ai rezultate , patronul te da afara ,ptr ca fabrica ( compania ) inregistreaza pierderi.Pierderile duc la faliment. Daca ne uitam la justitie , inseamna ca Romania este o tara falimentara.Salarii mari dar productie zero.( zero corupti) PS.Dl. colonele Tudosie , MApN in loc sa aiba grija de pensii si solde investeste in CSA Steaua peste 20 milioane € anual.De ce? In US Army asa e? Bundeswehrul ,arunca si aia cu banii intr-un club gen Steaua precum face MAp.N ul?

Mishu
27 februarie 2023
Amiralul

D le colonel , nu amestecati pe coldea si oprea care au facut 3 ani de scoala militara si au produs vorbe cu Chitac care a absolvit 5 ani de Constructii nave la Galati si a "produs" ofiteri de marina militara si mai ales comerciala .

Tot Ei
27 februarie 2023
Numai ei

Cand armata a fost transformata in "arnautime", M.V. a fost părăsit de boierii valahi si s-a dus la austro-lesi, dar a patit-o!!! După '90, armata rromana a redevenit arnautime cu cei mai multi generali si amirali pe cap de soldat din lume, cu ofiterime trădătoare, asa ca trebuie sa suporte (vezi americanizarea in toate, inclusiv pensiile)!!!

Ion
27 februarie 2023
politica bat o vina

simplu, o lege pensiei unica, bazata pe contributie.... la fel pt toti romanii, nu exista speciali cand ajungi la varsta pensionarii, tot cu o gura mananca toti! unii au pacalit statul o viata, pe bani multi si nemeritati, ajunge, macar la pensie sa fie corectitudine.

Svejk
27 februarie 2023
Plagiate,grade si politica

Tovarasul Amiral Chițac a fost promovat la apelul bocancilor de catre Basescu.Basescu a spus cu gura lui ca a trebuit sa modifice statutul ANMB numai ca sa-l faca amiral cu o stea pe Chitac.Iohannis i-a pus o stea pe umar ca sa candideze din partea PNL. PS.1.Nimeni nu comenteaza si contesta calitatea de profesor si de formator al lui Chitac , ci doar faptul ca a ajuns amiral la apelul bocancilor precum Oprea , un grad in armata rezervat doar celor care facut fapte de arme sau au condus flote. Chitac este un bun profesor universitar ,poate a fost un bun rector ,dar nu merita gradul de amiral.A luptat cumva intr-un razboi? A fost mare comandant de flota? ( adunatura de cosciuge plutitoate din epoca sovietica nu se poate chema flotă) . 2. Interviul cu Basescu in care explica cum a ajuns Chitac amiral este public pe net, pe youtube. Daca Chitac considera ca ce a spus Basescu sunt numai minciuni , sa iasa public si sa clarifice totul Sa ne spuna si ce fapte dr arme l-au recomandat ptr acest grad. 3.Doar in România si-n tarile lumii a treia mai intalnesti armate de generali facuti la apelul bocancilor. Oprea , Chițac, Coldea ,Anghel Iordsnescu ,Ilie Nastase sunt pe acelasi calapod cu Batista,Idi Amin sau Ceausescu, ajunsi peste noapte generali. In Germania nazista nici caporalul Hitler ( culmea care a obtinut pe merit crucea de fier in primul razboi) nu a avut curajul sa-si ia gradul de ofiter ( nu zic de general) cand a ajuns la putere.

braniste george
27 februarie 2023
pensii speciale

faptul ca esti militar se rasfrange in ...solda ,ce spuneti despre colonelul iesit la pensie la 48 de ani cu 80 milioane ,el avand solda de 40 milioane ?nu e pensie speciala?atunci ce e?dar despre cei iesiti la pensie la 45-46 de ani carora li s-a platit salariul pana la varsta cand iesea la pensie si el s-a angajat ,uneori la aceeasi unitate

Badea
27 februarie 2023
Toți avem un Dumnezeu care ne vegheaza

Armata era definita ca o "categorie sociala ajutata de țărani la strânsul recoltei", de ce nu s-a plâns nimeni atunci?

Mishu
27 februarie 2023
Sveik

Base e un turnator securist care a absolvit la mijlocul gramezii , marina comerciala.Intelectual.A citit , etichete de bauturi si tigari.Cine l-a votat, l-a votat si pe Ioha .Liceul militar si Inst. de Marina a avut contraamirali comandanti in anii 70- 80 .Pentru ca aveau cam 2000 de oameni in uniforma.Mai erau vreo 2 contraamirali pe la Mangalia si un sef al marinei care era viceamiral.

Svejk
27 februarie 2023
Ciolanul mioritic

@ Mishu. Bravo! Ai perfecta dreptate cu Băse,un turnător dovedit. Problema se pune altfel , cum a acceptat un profesor universitar precum Chițac , ca acest turnător si bețiv să modifice statutul ANMB doar ca sa-l faca amiral? Deci tu , dacă esti un om cinstit si corect , accepti ciolanul aruncat de turnatorul Basescu? Chițac putea foarte frumos sa refuze , iesea la pensie ca profesor universitar si cu rangul de colonel. Având un caracter de bronz a acceptat si ciolanul aruncat de Iohanis ,o stea in plus in schimbul intrarii in cocina de porci denumita politica românească. Problema lui Chițac nu este IQ ul ca in cazul Oprea ( Gabi minte scurtă) sau Coldea, ci caracterul. A acceptat sa fie injosit si terfelit ptr niste ciolane aruncate de catre niste golani ai politicii noastre. PS. Apropo de pensii si salarii , Gabi Oprea a inaltat peste noapte la rang de ofiter al MApN in jur de 2500 de persoane civile.Unul a fost ziaristul Turcescu , ala care si-a facut mea culpa la B1TV, nu stiu daca a dat inapoi si banii incasati. Cum a fost posibil ca un om fara o zi de armata facuta sa fie facut peste noapte locotenent-colonel? Unde era sindicatul atunci?Sa ne explice dl.colonel Tudosie ce facea atunci.Servea patria alaturi de Oprea si camaradul Turcescu? De ce nu a sesizat procuratura? Ce fac procurorii cu salarii si pensii nesimtite? De ce Oprea & Co nu este la Jilava si cu averile confiscate?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4827 secunde