Conduci ca un nebun, faci praf mașini, rupi oase și nu pățești nimic! "Asta-i dreptate?"

7642
17
Conduci ca un nebun, faci praf mașini, rupi oase și nu pățești nimic!

Articole de la același autor

Haosul de pe șoselele constănțene, finalizat nu de puține ori cu tragedii de proporții, are multe explicații: infrastructură departe de standardele europene, lipsa de monitorizare a traficului, carențele majore la capitolul educație a multora dintre conducătorii auto, blândețea cu care sunt tratați în multe cazuri cei ce comit nenorociri. 


Să vă dau un singur exemplu: cazul accidentului din 2011, de pe bd. Ferdinand, din dreptul Teatrului Fantasio, unde o fată de bani gata a trecut pe roșu, a făcut praf o mașină și a schilodit un bărbat, rămas în urma accidentului fără picior. Ce-a pățit vinovata? După patru ani de "plimbări" prin instanță, s-a ales cu… 2 ani de închisoare cu suspendare! Nu comentăm decizia. 
Iar cazul său nu este singular. Mai mult, unul dintre cititorii ziarului "Cuget Liber" a mai ridicat o problemă, pe care o expunem în dezbatere publică, în rândurile de mai jos. 


"Am trecut, recent, printr-o experiență mai mult sau mai puțin asemănătoare cu nenorocirea de săptămâna aceasta, din Lazu, în care o femeie și-a pierdut viața. 


Eram oprit la trecere, acordând prioritate unui pieton. Din spate, am fost lovit puternic de un automobil condus de un puștan de 20 de ani, care n-a avut niciun gând de a frâna. Mi-a făcut mașina praf! Dacă nu era o marcă mai de Doamne ajută (nu-i dau numele, să nu se spună că-i fac reclamă producătorului), puteam avea soarta femeii din Lazu. În ceea ce îl privește pe pietonul care traversa, acesta a avut mare noroc, a zărit mașina care se apropia în mare viteză și a fugit spre trotuar. Dar, dacă în locul său era o bătrână sau o mamă cu copilul în cărucior? Puteam asista la o nouă tragedie. 


Vreau să scot în evidență un aspect: din toată această pățanie, soldată numai cu însemnate pagube materiale, tânărul șofer vinovat nu va învăța nimic. Și asta pentru că, în primul rând, el nu va păți nimic. Nu amendă, nu dosar, nu permis suspendat. Nimic din toate acestea. Mi-a dat asigurarea RCA și la revedere. Am sunat la 112, dar nici poliția nu a venit la locul faptei, pentru că au fost doar două automobile implicate și nu au existat victime. Cât privește faptul că am rămas mai bine de o lună la rându-mi pieton, știu povestea cu instanța…", ne-a scris Dragomir Dumitru, cititor al ziarului "Cuget Liber". 


XXX 


Un punct de vedere cât se poate de interesant. Înțelegerea amiabilă care survine în cazul unui accident rutier are și părți bune, dar și părți rele. Poliția Rutieră a scăpat astfel de accidentele fără victime, care "sufocau" personalul de birou și de teren, toată procedura ulterioară incidentului mutându-se în "casa" asiguratorului. 


Se ridică însă problema echității. Un șofer care nu acordă prioritate de trecere unui pieton rămâne fără permis. Așa spune legea, așa este corect. Însă un șofer care nu acordă prioritate la trecere, care face praf o mașină, care provoacă mari daune materiale - și numai Cel de Sus a evitat pierdea de vieți omenești - este normal să nu pățească nimic? 


Dragi cititori, vă aștept cu opiniile dumneavoastră! 


P.S. Tare curios sunt să aflu rezultatele anchetelor desfășurate în cazul accidentelor din Lazu și de la intersecția străzilor Mircea și Decebal, ambele soldate cu pierderi de vieți omenești și care, cel puțin din punctul meu de vedere, ar fi putut fi evitate dacă șoferii din limuzinele de lux ar fi condus cu viteze mai mici. 




Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Gigi
23 noiembrie 2017
Accident

Mă gândeam că ar fi bine că poliția facă în așa fel să-i pedepsească și pe cei care mana că nebunii!Cel puțin în Lazu este clar că avea o viteza foarte mare.

Gigi
23 noiembrie 2017
Accident

Mă gândeam că ar fi bine ca poliția să facă în așa fel să-i pedepsească și pe cei care mana că nebunii!Cel puțin în Lazu este clar că avea o viteza foarte mare.

bgtjggj
23 noiembrie 2017
accident

Legea este fffff clara.....cand schimbi directia de mers trebuie sa te asiguri, daca (nu contează viteza) se intampla un accident esti vinovat pt ca nu ai belit ochi pe geam si in oglinzi. Si referitor la accidentul de pe Mircea, voi ati văzut vreo tentativa a tipului din ford sa oprească? Acolo era si inca este un ditamai indicatorul de STOP. .......

REGELE
23 noiembrie 2017
ARTICOL DE NOTA 0

AMBELE ACCIDENTE AR FI EVITATE DACA S-AR RESPECTA PRIORITATEA DE STOP SI DE SCHIMBARE DE BANDA. ARUNCATI CU CACAT PE ASTIA CARE CIRCULA CU VITEZA DOAR DIN CAUZA CA AU MASINI MAI SCUMPE DECAT VOI. A FOST UN ACCIDENT IERI PE UN DRUM NATIONAL, A6 VS CARUTA TRASA DE CAL FARA NICI UN SEMN REFLECTORIZANT, PE UN DRUM UNDE VITEZA LEGALA ESTE DE 100KM. CHIAR SI CU 50KM/H PE TIMP DE NOAPTE FARA PIC DE LUMINOZITATE PE DRUM, DACA ITI APARE O CARUTA IN FATA, E IMPOSIBIL SA O EVITI, DAR MNA..CEL CU AUDI E VINOVAT DUPA OPINIA VOASTRA.LA STOP SE OPRESTE, ORICE IDIOT AR TREBUI SA STIE ASTA. LA SCHIMBAREA BENZI, INDIFERENT PE CE PORTIUNE DE DRUM TE AFLI SI CU CE VITEZA MERGI TU/MERGE CELALALT, TE ASIGURI. GRESEALA SE PLATESTE, UNEORI CHIAR SI CU VIATA. DACA ERAM IN LOCUL SOFERULUI DE LA LAZU/MIRCEA-DECEBAL, DADEAM IN JUDECATA PE CEL CARE NU A RESPECTAT STOP SI MI-A PUS VIATA IN PERICOL RESPECTIV PE CEL CU SANDERO CARE A FACUT EXACT ACELASI LUCRU. MA BUCUR CA LEGEA FUNCTIONEAZA SI CEA CU Q7, CEL CU MERCEDESUL SI SI CEL CU A6, AU SCAPAT SI IN VIATA SI AU FOST DECLARATI SI NEVINOVATI. SA VA DATI CU CAPUL DE PERETI ;)

ghhjhgg
23 noiembrie 2017
camerele fixe / mobile

Este foarte usor sa dam vina pe sofer când este lovit unu pe trecerea de pieton( legea il face vinovat si nu are scuze). Dar nimeni nu se uita ca multe indicatoare sunt blocate de crengile pomilor, ca multe marcaje nu se mai vad, ca multi parchează lângă trecere si nu mai vezi. Dar nimeni nu zice ca chiar pietonul este vinovat pt ca a sărit pur si simplu pe trecere. Solutii sunt:camere radar, semafoare la trecerile de pieton(dalea inteligente cu buton-apesi butonul si dupa 2minute se face verde ),repararea soselelor, amendarea celor care parchează aiurea....si o scoală de soferi de calitate.

jiji
23 noiembrie 2017
mancati rahat hamiltoni mici!

Daca tu mergi cu 120-130km/h in oras nu mai are nimeni cum sa schimbe banda idiotilor! Ala cu S ul facea slalom asa ca nu avea jimeni cum sa evite. Sandero a fost lovit dupa ce a parcurs cativa metri buni pe banda 2 .

europeanu
23 noiembrie 2017
Hotii la parnaie !

Domnule Mihalache de ce sa nu comentati decizia judecatorilor in cazul accidentului de la Fantasio ??? Trebuie spus lucrurilor pe nume. Judecatorii sunt super corupti si de aceea avem hoti ca mazare sau fagadau, spagagii ca spagoveanu, secaturi care merg cu suta prin oras. La justitie e buba ! De ce nu-i intreaba nimeni de averi ? Ca la urma urmei tot hoti se numesc !!!

Dr akon
23 noiembrie 2017
Poliția rutieră????

O mare parte din vina morala o poarta poliția rutieră.Care nu își îndeplinește principalul rol-de Prevenție.Cum nu o face?Simplu.Zonele in care se produc frecvent accidente grave nu sunt monitorizate de echipaje mobile.Daca ar fi un echipaj care ar patrula de la ieșire din oraș pana la Agigea la autostrada si inapoi(cu luminile in funcțiune)sotat cu radar,oare nu ar tempera șoferii teribiliști?.La fel in Intersecțiile din oraș unde au fost accidente mortale?.Asa de greu este?.Se plâng de lipsa personalului iar birourile gem de ofițeri care se ocupa cu plimbatul hârtiilor.Exemplul concret al lipsei de implicare si al managementului defectuos la nivelul poliției rutiere in cr este si acela ca la ora 2200 dacă pleci din constanta către Tulcea nu întâlnești nici un echipaj de rutieră.In ani de zile mai precis 10 am văzut unul singur.Asta este oameni buni si ăștia suntem.

jon
23 noiembrie 2017
puneti camere

auzi ca nu conteaza viteza ! atunci de ce mai sunt reglementate viteze de legile rutiere...gen 30 km cand intrii intr o intersectie sau reducerea vitezei la trecerea de pietoni pana la evitarea oricarui pericol....vinovati sunt ,pe langa cei care nu respecta reglementarile rutiere, cei de la politie care singurele masuri care le iau sunt cele de pe asfalt dupa ce s a comis accidentul. Ce dracu e asa de greu sa impanzesti orasul cu camere de supraveghere, care sigur s-ar amortiza ca investitie in 1-2 ani ,din amenzile rutiere....da cine dracu sa munceaca, asa e la stat ....ce mandrie ar fi ...constanta cel mai monitorizat oras din tara....si cel mai sigur binenteles

Eu
23 noiembrie 2017
Tot eu

Degeaba îți răcești gura, din păcate

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3004 secunde