Conduci ca un nebun, faci praf mașini, rupi oase și nu pățești nimic! "Asta-i dreptate?"

7608
17
Conduci ca un nebun, faci praf mașini, rupi oase și nu pățești nimic!
Haosul de pe șoselele constănțene, finalizat nu de puține ori cu tragedii de proporții, are multe explicații: infrastructură departe de standardele europene, lipsa de monitorizare a traficului, carențele majore la capitolul educație a multora dintre conducătorii auto, blândețea cu care sunt tratați în multe cazuri cei ce comit nenorociri. 


Să vă dau un singur exemplu: cazul accidentului din 2011, de pe bd. Ferdinand, din dreptul Teatrului Fantasio, unde o fată de bani gata a trecut pe roșu, a făcut praf o mașină și a schilodit un bărbat, rămas în urma accidentului fără picior. Ce-a pățit vinovata? După patru ani de "plimbări" prin instanță, s-a ales cu… 2 ani de închisoare cu suspendare! Nu comentăm decizia. 
Iar cazul său nu este singular. Mai mult, unul dintre cititorii ziarului "Cuget Liber" a mai ridicat o problemă, pe care o expunem în dezbatere publică, în rândurile de mai jos. 


"Am trecut, recent, printr-o experiență mai mult sau mai puțin asemănătoare cu nenorocirea de săptămâna aceasta, din Lazu, în care o femeie și-a pierdut viața. 


Eram oprit la trecere, acordând prioritate unui pieton. Din spate, am fost lovit puternic de un automobil condus de un puștan de 20 de ani, care n-a avut niciun gând de a frâna. Mi-a făcut mașina praf! Dacă nu era o marcă mai de Doamne ajută (nu-i dau numele, să nu se spună că-i fac reclamă producătorului), puteam avea soarta femeii din Lazu. În ceea ce îl privește pe pietonul care traversa, acesta a avut mare noroc, a zărit mașina care se apropia în mare viteză și a fugit spre trotuar. Dar, dacă în locul său era o bătrână sau o mamă cu copilul în cărucior? Puteam asista la o nouă tragedie. 


Vreau să scot în evidență un aspect: din toată această pățanie, soldată numai cu însemnate pagube materiale, tânărul șofer vinovat nu va învăța nimic. Și asta pentru că, în primul rând, el nu va păți nimic. Nu amendă, nu dosar, nu permis suspendat. Nimic din toate acestea. Mi-a dat asigurarea RCA și la revedere. Am sunat la 112, dar nici poliția nu a venit la locul faptei, pentru că au fost doar două automobile implicate și nu au existat victime. Cât privește faptul că am rămas mai bine de o lună la rându-mi pieton, știu povestea cu instanța…", ne-a scris Dragomir Dumitru, cititor al ziarului "Cuget Liber". 


XXX 


Un punct de vedere cât se poate de interesant. Înțelegerea amiabilă care survine în cazul unui accident rutier are și părți bune, dar și părți rele. Poliția Rutieră a scăpat astfel de accidentele fără victime, care "sufocau" personalul de birou și de teren, toată procedura ulterioară incidentului mutându-se în "casa" asiguratorului. 


Se ridică însă problema echității. Un șofer care nu acordă prioritate de trecere unui pieton rămâne fără permis. Așa spune legea, așa este corect. Însă un șofer care nu acordă prioritate la trecere, care face praf o mașină, care provoacă mari daune materiale - și numai Cel de Sus a evitat pierdea de vieți omenești - este normal să nu pățească nimic? 


Dragi cititori, vă aștept cu opiniile dumneavoastră! 


P.S. Tare curios sunt să aflu rezultatele anchetelor desfășurate în cazul accidentelor din Lazu și de la intersecția străzilor Mircea și Decebal, ambele soldate cu pierderi de vieți omenești și care, cel puțin din punctul meu de vedere, ar fi putut fi evitate dacă șoferii din limuzinele de lux ar fi condus cu viteze mai mici. 
Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
V
24 noiembrie 2017
Accident

Dar huidu cu 3 morti si suspendare ?? Sa ii dea ce pedeapsa fetei de la fantasio daca ala a luat cu suspendare ?

Arabu
24 noiembrie 2017
Politia rutiera vinovata

Poate cea mai mare vina o are politia rutiera, care a promovat la examenele auto, pe sute de euro, intre 200 si 500 euro de examen ,mulți incompetenti care astăzi fac legea pe șosele.

persoana patita
24 noiembrie 2017
incident rutier

in acest sezon, in eforie nord am vrut sa traversam pe trecerea pt pietoni, bine inteles. masinile de pe prima banta au oprit, in timp ce traversam a venit un nenorocit pe banda a doua, cu o viteza , norocul a facut ca cel care oprise pe prima banda sa clacsoneze pt a avertiza ca celelalt nu incetineste iar sotul meu la vazut la timp si ma tras inapoi pe prima banda . el a trecut nepasator in momentul in care erau oprite masinile de pe ambele sensuri. asta se intampla pe vatianta din eforie , intersectie monitorizata video. si ce credeti ca daca e camere ia cineva masuri?

io dixit
24 noiembrie 2017
de ce nu?

adica de ce nu se poate comenta despre, asa cred eu, timpeniile pe care le fac unii dintre judecatori?

Bentley
25 noiembrie 2017
Lege

Conducatorii auto se impart in cei care respecta legea si cei care nu o respecta: nu in cei care au masini "bune" si li se permite sa incalce legea si restul lumii... Regulile de circulatie nu sunt facultative. Faptul ca ai masina "buna" nu iti da dreptul sa periclitezi viata celorlalti: ar trebui introduse pedepse foarte aspre, chiar cu privare de libertate, pentru conducere iresponsabila, chiar daca nu au fost pagube sau persoane afectate, asa cum exista in alte tari. Pt. REGELE: am masina mai buna decat tine.

Răspuns la: ARTICOL DE NOTA 0
Adăugat de : REGELE, 23 noiembrie 2017
AMBELE ACCIDENTE AR FI EVITATE DACA S-AR RESPECTA PRIORITATEA DE STOP SI DE SCHIMBARE DE BANDA. ARUNCATI CU CACAT PE ASTIA CARE CIRCULA CU VITEZA...
gogu
25 noiembrie 2017
prosti

prostul tot prost ramane indiferent ce masina are. Deunazi la Far in intersectie opresc la rosu pieton pe trecere cu verde si un handicapat cu o caruta de Logan care venea din spate trece cu peste 100 la ora pe rosu - la mai mult de 3 secunde decand se pusese rosu. De aia mi-am si luat masina de 2 tone chiar daca conduc preventiv daca da o saracie din asta peste mine macar sa scap

gofita
3 decembrie 2017
Lege e proasta!

Schimbati legea in sensul maririi perioadei de scolarizare, de circulatie dupa obtinerea permisului in anumite conditii (viteza, banda l, impreuna cu un sofer cu o experienta peste 1 an, sofatul peste 3-4 ore incontinuu, etc.), precum si o rigurozitate mult mai mare la examen! Apoi, cei care produc accidente din vina lor, in primul an dupa obtinerea permisului sa treca un test psihologic efectuat de o comisie! Iar acestia sa sustina din nou examenul pentru obtinerea permisului! Sigur, "zmeii" de pe drumuri s-ar imputina foarte mult! Si i-ar responsabiliza pe masura!!!...

17 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5939 secunde