CONSTANȚA, codașă la supravegherea video a traficului!

986
3
CONSTANȚA, codașă la supravegherea video a traficului! - supravegherevideo-1355357575.jpg
Despre montarea unor camere de supraveghere video în municipiul Constanța se discută, deja, de ani buni. Ba chiar, anul trecut, reprezentanții Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), instituție din subordinea Consiliului Județean Constanța, anunțau că a fost alocată o primă tranșă din banii necesari instalării unui sistem de supraveghere video la intrările în oraș, care va fi montat în toamna acestui an. Toamna a trecut, sfârșitul anului se apropie cu pași repezi, dar camerele video lipsesc…

În timp ce locuitorii din municipiul Constanța primesc doar promisiuni, în alte localități autoritățile au trecut la treabă, iar sistemele de supraveghere video a traficului sunt deja în funcțiune și îi ajută pe polițiști la prinderea infractorilor și la soluționarea dosarelor penale.



Camerele video din Ovidiu, dărâmate de furtună


Cei care ajung în Ovidiu sunt înștiințați încă de la intrare că orașul este supravegheat video. 12 camere video au fost instalate în principalele intersecții, în locurile unde în trecut au avut loc accidente grave și au fost comise infracțiuni. Comisarul șef Vasile Sicrieru, șeful Poliției Ovidiu, admite că instalarea respectivului sistem de supraveghere a fost benefică și i-a ajutat în soluționarea spețelor penale. "Am avut cazuri când am descoperit hoți sau tâlhari cu ajutorul imaginilor surprinse de aceste camere. De asemenea, colegii de la Rutieră au folosit imaginile ca probe în dosarele penale privind accidentele de pe trecerile de pietoni", a declarat polițistul.

E drept, însă, că sunt și neajunsuri: numărul camerelor este insuficient, sunt perioade când se defectează (la ultima furtună, de săptămâna trecută, o parte dintre ele au fost doborâte) și durează până când sunt repuse în funcțiune.



În Năvodari, camerele video au înlocuit polițiștii


Un alt oraș unde au fost instalate camere video este Năvodari. De altfel, comisarul șef Ion Rusescu, șeful Serviciului Ordine Publică din cadrul Poliției Constanța, a declarat că în contextul lipsei de personal (până de curând, în Poliția Năvodari erau doar trei agenți de siguranță publică!), camerele video s-au dovedit necesare.

La rândul său, comisarul șef Mihai Tănăselea, șeful Poliției Năvodari, a subliniat: "Sunt utile, dar insuficiente! Au fost montate în centrul orașului, în intersecții și locurile aglomerate, dar este necesară dezvoltarea sistemului". În ambele situații, monitorizarea este realizată de polițiștii locali, ceea ce, consideră surse din cadrul oamenilor legii, este un dezavantaj. "Nici ei nu au oameni suficienți, este necesar să fie în permanență cineva care să urmărească aceste camere, să schimbe unghiul, să sesizeze dacă se întâmplă ceva suspect pentru a trimite imediat un echipaj la fața locului. Nu se întâmplă așa întotdeauna!", ne-au spus polițiștii.



Medgidia încă așteaptă…


Și în Medgidia urmau să fie instalate, după cum anunțau autoritățile locale, astfel de camere de supraveghere. Promisiunea a întârziat să se concretizeze. "Bineînțeles că ne dorim să avem și în orașul nostru un sistem de supraveghere video. Existau discuții, dar nu s-a reușit montarea acestuia din cauza dificultăților financiare", ne-a declarat comisar Vasile Dăogaru, șeful Poliției Medgidia.

Zonele "fierbinți" din Constanța

Reamintim că în Constanța o primă serie de nouă camere de supraveghere video urmează să fie montate în următoarele zone: Capitol, ICIL, Dacia, Casa de Cultură, CET (inter-secția dintre arterele Cumpenei și Aurel Vlaicu); dar și la intrările în municipiul Constanța: pe Șoseaua Mangaliei, pe Șoseaua Brătianu, pe B-dul Tomis și pe B-dul Mamaia, în stațiunea Mamaia, la intrarea dinspre Năvodari.



Comentează știrea

Miruna
13 decembrie 2012
de 2-3 ani tot scriu de camere video si faptul ca orasul CTA e printre putinele orase mari care nu are!!!

si ce raspunsuri aveam?injurii si postari batjocoritoare de la cocalarii care comenteaza pe net pt primarie

admirator
13 decembrie 2012
da, altii au camere video

dar noi avem un primare mafiot, nazist si tzopaitor... cine e mai castigat?

admirator
13 decembrie 2012
da, altii au camere video

dar noi avem un primare mafiot, nazist si tzopaitor... cine e mai castigat?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3542 secunde