Constanța, împânzită de noi sensuri giratorii. Iată unde vor fi amplasate

5963
17
Constanța, împânzită de noi sensuri giratorii. Iată unde vor fi amplasate - fondconstantasensurigiratoriinoi-1421171626.jpg

Articole de la același autor

Municipiul Constanța va avea noi sensuri giratorii. Schimbările sunt menite, spun polițiștii, pentru a asigura fluența, dar și pentru reducerea numărului de accidente rutiere grave, dat fiind faptul că pe unele bulevarde se circulă și cu 70 km/h.

Nu mai puțin de zece sensuri giratorii vor fi amenajate, în cursul acestui an, în municipiul Constanța. Schimbările vor ajuta - este părerea polițiștilor rutieri, care consideră că șoferilor le va lua ceva timp pentru a se obișnui cu schimbările, însă este o inițiativă bună.

Reprezentanții Confort Urban spun că amenajarea sensurilor giratorii va începe încă din această lună. Un lucru este cert: până la sfârșitul anului, constănțenii care au depus sesizări, și nu numai, vor fi mulțumiți.

Era și timpul!

Primul sens giratoriu va fi amplasat la intersecția străzilor Sucevei, Adamclisi și Căpitan Dobrilă Eugeniu (zona Brotăcei). Aici, spun polițiștii, erau probleme cu fluența traficului, problemă care acum se va rezolva. Următorul sens giratoriu va fi amenajat la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Suceava (zona CCINA). Apoi va fi amenajat un sens giratoriu și la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga (zona Universității Andrei Șaguna), un sens giratoriu care, după părerea constănțenilor, trebuia amplasat de mult, pentru că era o mare provocare să ieși din strada Nicolae Iorga pe bulevard. În acea zonă s-au produs, de-a lungul timpului, multe tamponări, tocmai din cauza șoferilor care, în lipsă de variante, forțau pătrunderea în intersecție.

Trei sensuri pe strada Traian

Trei noi sensuri giratorii vor fi amplasate și pe strada Traian. Astfel, se va începe construcția la intersecția străzii Traian cu strada Termele Romane, apoi strada Traian cu strada Mihai Viteazu și Traian cu bulevardul Tomis.

Unul dintre cele mai "așteptate" sensuri giratorii este și cel de la intersecția bulevardului Aurel Vlaicu cu strada Ștefăniță Vodă. Șoferii care vor să iasă de pe stradă în bulevard au mari dificultăți, având în vedere faptul că participanții la trafic de pe Aurel Vlaicu gonesc cu viteză, limita legală fiind de 70 km/h.

După construcția acestor sensuri giratorii va începe amenajarea unui alt sens și la intersecția bulevardului Mamaia cu bulevardul Aurel Vlaicu (zona Perla). Apoi va fi amenajat un sens giratoriu și la intersecția străzii Baba Novac cu Dezrobirii, în locul semaforului care există în acest moment. Ultimul sens giratoriu construit în acest an va fi cel de la intersecția străzii Caraiman cu Șoseaua Mangaliei.

"Amenajarea acestor sensuri giratorii va ajuta și este o inițiativă bună. În unele zone se vor rezolva problemele de fluență, cum ar fi intersecția străzilor Suceava cu Adamclisi și cele de la strada Traian. Alte sensuri giratorii vor ajuta și din punct de vedere al siguranței rutiere, cum ar fi în intersecția bulevardului Aurel Vlaicu cu strada Ștefăniță Vodă, Șoseaua Mangaliei cu Caraiman, care sunt și cele mai periculoase intersecții din punct de vedere al accidentelor rutiere. Probleme vor exista, probabil, la început pentru că șoferii vor fi derutați, dar în timp se vor obișnui cu noile amenajări rutiere", a precizat subcomisarul Ciprian Sobaru, șeful Biroului Rutier Constanța. 

Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Stanciu Adrian
13 ianuarie 2015
marketglory

w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat (copiaza link-ul in browser fara spatii) www.marketglory.com/strategygame/Parmalat As dori sa va prezint o sursa de bani accesibila oricarui utilizator de internet. Nu va asteptati sa castigati atatia bani incat de maine va lasati de service, dar in timp se poate ajunge la cateva zeci sau chiar sute de euro lunar facand ceva ce ne relaxeaza pe toti: sa te joci. Cateva clickuri in stanga si in dreapta sit i-ai terminat treaba. Nu trebuie sa petreci ore in sir in fata calculatorului, doar cateva minute in fiecare zi. - Trebuie sa dati minim 5 lupte pe zi pentru a se observa profitul - Optiunea Munceste ( venitul zilnic) MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali. Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie. Drumul catre povestea de succes in Market Glory este strategia personalizata a fiecarui jucator din comunitatea Market Glory. Aici nu exista limita de timp, unii vor atinge obiectele mai repede si altii mai tarziu. Important este sa fii prezent in Market Glory si sa iti dezvolti ceea ce iti da satisfactii in acest joc. Succesul este rezultatul unei activitati care are la baza actiune si perseverenta. In orice domeniu din viata cei care nu renunta cu siguranta reusesc si isi ating toate obiectivele. Astfel un succes in Market Glory iti asigura un venit substantial si in viata reala. Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor. 100 ron virtuali in joc sunt 1 euro. 1 euro real, care se poate scoate la un moment dat, cand ai ajuns la 20 euro. Fiecare om adus iti poate aduce zilnic intre 1 - 10 euro, daca ai rabdare si jucati amandoi. pentru mai multe detalii despre cum se joaca si pasii care trebuiesc urmati nu ezitati sa ma contactati din meniul jocului sau la: YM: stanciuadrian33 e-mail: [email protected]

zoro
14 ianuarie 2015
M1

Cel de la Metro 1 este o mare porcărie, foarte mare, pus prost si inutil. Care este sensul lui ? In mijlocul drumului ca o balega. Era unul o data cocoțat pe sens, nu-l văzuse.

Lică Sămădăul
14 ianuarie 2015
ensuri giratorii vs pasaj

Sensurile giratorii sunt bine venite dar cu conditia ca NU toate drumurile ce converg in acestea sa aibe acelasi trafic. Ca exemplu avem sensul giratoriu din zona Bratianu-Cumpenei unde in orele de varf e o adevarata babilonie. Mai mult incurca. In astfel de cazuri se preteaza sensurile giratorii semaforizate, cum este cel din Piata Universitatii din Bucuresti. Anticipez ca cel ce urmeaza a se amenaja in zona Brotacei va fi un fiasco. Ce facem insa cu intrarea dinspre Ovidiu (Tomis - Aurel Vlaicu)? Acolo se preteaza un pasaj subteran (ca in Bucuresti Piata Victoriei) sau suprateran (ca in Bucuresti zona Mihai Bravu- Calea Vacaresti - Splai). Domnu' Primar, sunteti nascut in Bucuresti, deci stiti despre ce vorbesc. Spatiul in zona permite(inca) sa se construiasca un astfel de pasaj. Actualmente in anumite ore ale zilei, cozile la semafor se intind pana la Selgros. Deci NU ratati momentul. Nu umpleti cu constructii zona. Profitati de spatiul inca generos. Stiu, veti spune ca este foarte scump. Dar daca se vrea, se pot redirectiona bani din alte proiecte mai putin importante. Sa nu ziceti ca nimeni nu v-a spus.

Titi
14 ianuarie 2015
Sens la Brotacei

Locuiesc in zona Brotacei. Pentru a se amenaja un sens giratoriu in zona, ar trebui un spatiu mai mare. Autobuzele 42/43 care merg spre Ciresica vor intoarce foarte greu de pe Suceava pe Dobrila Eugeniu. Spatiul putea fi mai mare daca nu se construia panarama aia de China mall precum si spatiile comerciale de pe diagonala. Uite cum niste constructii facute fara cap, pe negandite, pe interese, si fara de care viata ar fi fost la fel, pot incurca iremediabil.

DDDD
14 ianuarie 2015
PASAJ

BUNA IDEEA DE MAI SUS CU PASAJUL LA INTRAREA DINSPRE OVIDIU. O SUSTIN. IN BUCURESTI IN ZONA MIHAI BRAVU - CALEA VACARESTI - SPLAI, DE DE CAND S-A DAT IN FOLOSINTA PASAJUL SUPRATERAN, ZONA SA ELIBERAT FOARTE MULT. SE TRECE IN VITEZA DE PE MIHAI BRAVU PE CALEA VACARESTI SPRE PIATA SUDULUI SI INVERS, FARA SA MAI FIE NEVOIE SA SE STEA LA SEMAFORUL LA INTERSECTIA CU SPLAIUL DAMBOVITEI. IN ORELE DE VARF SE PIERDEAU 10 MINUTE. UN ASFEL DE PASAJ IN S-AR PRETA LA FIX SI LA CONSTANTA.

Io
14 ianuarie 2015
Viteza?

D-n-a Andreea tot timpul vorbiti de viteza! Azi Spune-ți de 70km/ora ca fiind viteza pe o centura a orașului . Pai credeți ca mașinile nu au evoluat de la Daciile 1300 sau toti șoferi conduc precum femeile încurcand traficul cu viteza lor? Avem bulevarduri cu trei benzi sau fara străduțe laturalnice ! O problema serioasa a accidentelor este starea carosabilului: gropi , neiluminat, nemarcat, nedelimitat, etc , dar de subiectul asta nu discuta poliția ! Ați studiat subiectul orientării privirii Șoferului sa vedeți ca daca stai cu ochi in asfalt dupa gropi nu poti vedea clar traficul! Deci Luați-vă permisul fara pile si numai comentati de viteza !!!!

Titel
14 ianuarie 2015
Utilitatea unui pasaj

Bine s-a zis mai sus de oportunitatea construirii unui pasaj. Asa e. Sa ne aducem aminte cum era traficul in zona Carrefour inainte de darea in folosinta a pasajului de acolo. O nebunie. Cei ce mergeau spre Ovidiu erau incurcati de cei ce voiau sa faca la stanga spre hypermarket. Acum nimeni nu mai deranjeaza pe nimeni.

PVJX
14 ianuarie 2015
Bani

Bani s-ar gasi daca s-ar vrea, pentru o astfel de lucrare. Pretul ar fi cam cat 3-4 biserici la cheie (gata pictate). De exemplu una va "rasari" cat de curand, pentru cine nu stie, in zona hotelului Perla din Mamaia pe locul fostului mini lac. Pentru cei ce-si mai aduc aminte, in mijlocul minilacului era o statuie ce reprezenta o foca. Nu credeti? Mergeti si vedeti. Crucea din lemn e deja plantata.

Răspuns la: ensuri giratorii vs pasaj
Adăugat de : Lică Sămădăul, 14 ianuarie 2015
Sensurile giratorii sunt bine venite dar cu conditia ca NU toate drumurile ce converg in acestea sa aibe acelasi trafic. Ca exemplu avem sensul...
gogu
14 ianuarie 2015
chiar si asa...

chiar si cu sensurile giratorii trebuie sa educam soferii... dupa cum se stie, si cum de altfel este semnalizat, intrarea in sensul giratoriu se face cu cedeaza trecere si limita de viteza de 30 km/h... nu putini sunt cei care considera ca daca circula pe bulevard au dreptul sa treaca si intra in intersectie cu 50-60 km/h, ca si cum ar fi drum cu prioritate.

MARIA
14 ianuarie 2015
Angajari in Constanta

Angajam modele pentru videochat,cu sau fara experieta,in deplina legalitate. Conditiile de angajare:minim 18 ani,seriozitate si ambitie. AriaStudio ,singurul studio care ridica videochatul la rang de arta! Deviza noastra este "Invata sa faci bani cu mintea si nu cu trupul!".Oferim modelelor o pregatire continua,invatandu-le tactici si jocuri de seductie prin care sa castige bani intr-un mod inteligent. Intreaga echipa este formata din personal feminin, modelelor noastre li se respecta intimitatea si confidentialitatea. Alatura-te echipei noastre pentru a fii respectata ,apreciata si pentru a lucra din placere intr-un ambient placut! Munca din pasiune exista,la AriaStudio! Contact: 0721133353-Maria , www.ariastudio.ro , [email protected]

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3601 secunde