Constanța, în topul orașelor care au "fabricat" revoluționari! Prejudicii de peste 40 de milioane de lei

2054
11
Constanța, în topul orașelor care  au
Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție încearcă să facă lumină în dosarul "certificatelor de revoluționar false", obținute de-a lungul anilor de către diverse persoane, care nu au avut nici cea mai mică legătură cu evenimentele de atunci. Potrivit anchetatorilor, în județul Constanța, 157 de persoane au primit fără drept, începând cu data de 1 ianuarie 2015, o indemnizație lunară de 2.020 lei. Aceste persoane au creat un prejudiciu estimat în valoare de aproape 7 milioane de lei. 


Comisia pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 341/2004, pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist este anchetată pentru că ar fi închis ochii la condițiile pe care o persoană trebuie să le îndeplinească pentru a primi titlul de "Luptător cu rol determinant". 


13 localități au dat revoluționari falși


Din probatoriul administrat a rezultat că, deși nu îndeplineau condițiile cerute de lege, au fost incluse în categoria celor în care au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute, până la fuga dictatorului, în total 13 localități: Constanța, Craiova, Reșița, Arad, Brașov, Piatra Neamț, Hunedoara, Suceava, Deva, Buzău, Băile Herculane, Târgoviște și Brăila.


"Stabilirea, în mod incorect, a modalităților de exercitare a recunoștinței pe care statul român o datorează față de persoanele care au avut un rol determinant pentru victoria Revoluției din 1989, nerespectarea criteriilor clare de evidențiere și determinare a persoanelor care au avut un rol determinant la victoria Revoluției din 1989, reprezintă aspecte care au încurajat abuzurile și încălcarea prevederilor legale și au impact social negativ care aduce atingere autorității statului", explică anchetatorii. 


21 de percheziții domiciliare


În aceeași cauză au fost efectuate percheziții domiciliare la persoanele implicate în săvârșirea infracțiunilor menționate mai sus cât și la sediile unor instituții publice. Ulterior, față de mai mulți inculpați s-au dispus măsuri preventive. 


Constantin Vasilescu, președintele Asociației Luptătorilor Revoluției din Constanța, a fost întrebat dacă are cunoștință de cazuri în care s-au obținut certificate de către persoane care nu au fost revoluționari. 


"Nu comentez! Am adeverință de la CNSAS că nu am fost informator al Securității și nu voi sta nici acum să merg la Parchet să spun că Ionescu nu a fost la Revoluție. În acel caz, trebuie să spun unde a fost Ionescu și tot așa. Chiar dacă știu că ar fi fals, trebuie să vin și să spun «Uite unde a fost. Verificați-l!». Asta ar însemna să mă transform într-un informator. Sunt organe abilitate ale statului, au fost atâtea comisii, în ‘91/‘92, ‘96, 2004", a fost răspunsul președintelui Asociației Luptătorilor Revoluției.


Potrivit procurorilor, cele mai multe persoane care au primit fără drept indemnizația de revoluționar au fost în Brașov, 330 de persoane, Reșița, 228 persoane și Constanța, 157 de persoane. Prejudiciul total în dauna statului este de 40 milioane lei. 


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Liviu Chilian
10 ianuarie 2017
Rromalanii așa cum sunt-bizdici-porcidecaine rabiati

Motto: "Bizdicu' Boeru, militarat ceaușist drogat si beat mort, l'a secerat pe Ceauș! Si'odata cu EL, întreg poporul Roman"(proverb românesc) --- Rromarlani-fiare apocaliptice, fiinta'ne'n doua ne'ati rupt! Sufletul ni l'ati ronțăit, si eu-l ni l'ati ars in cuve! Ne'ati băut sângele si snaga ne'ati supt! Ați întinat totul, pana si zânele ni le'ati făcut curvve!

FSN
10 ianuarie 2017
Toate ciorile din Cta au certificate de revolutionari!

Toti tiganii care au iesit la furat in zilele alea au primit Carnete de revolutionari!

Luca
10 ianuarie 2017
Martirii Romaniei

Orasul "martir" Constanta si "revolutionarii" sai. Suntem penibili.

dupa 22
10 ianuarie 2017
cine a tras in noi

multi militieni sunt revolutonari, si nu numai...ar fi interesanta aceasta lista sa o vedem si noi, si poate mai adaugam niste nume de verificat, nu de alta dar ce "revolutie" a fost in Constanta? vorba unui emanat de la balconul actualei prefecturi:"frati romani, sa fim uniti, vom avea pasapoarte!"

un cititor
10 ianuarie 2017
interesant

Publicați lista ca să îi știm și noi pe pungași.

gigi
10 ianuarie 2017
Notta, Scupra, Gulea...

Sa veniti la Kogalniceanu sa vedeti cate putori de revolutionari sunt!! Au stat la televizor si acum sunt mari revolutionari, incasind miliarde de lei!!!!

Sindbad
10 ianuarie 2017
Asteptăm listele integrale...

Fostul FSN-PSDR-PSD a creat pe spagă si interese o masă de presiune, o pătura specială de mocangii, la fel ca si 'dogăreii'. La C-ța a fost confuzie, prostie si lasitate. Nu confundati hotii cu revolutionarii.

Vasile
10 ianuarie 2017
Gorila

Zdreanto!Tu si cu toate ciorile la care le faci muie,o sa ajungeti la puscarie.Iar pentru gorila aia de fi-ta,i-am gasit un post la circ.De unde ai tu atata cascaval bai cacatule?Din port?O sa vezi tu.Vasilescule de tine vorbesc.

Lazar
10 ianuarie 2017
Revolutionari din C-ta

Sorine te rog intrebal pe Ciobotaru Constantin din strada soseaua Mangaliei 116 C-ta cat a palatit lui Voicu sa primeasca legitimatie de revolutionar chiar acest individ i-a cumparat pe toti la IPJ si Parchetul C-ta chiar o poti intreba pe d-na Prc Adina Florea,Puiu Zarafina si al-ti,ne cred chiar prosti pe toti.

Revolutionar
10 ianuarie 2017
Mostenitor

Pentru Lazar-eu am platit lu proc Nita Th si Ilicea Florentina si alti care sunt 'ajutatori'.

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3275 secunde