Ce metode folosesc escrocii pentru a vă intra pe "sub piele"

443
Ce metode folosesc escrocii pentru a vă intra pe
Poliția Română vă recomandă să aveți grijă cui deschideți ușa și să adaptați măsurile de siguranță la tipul de locuință și la valorile care trebuie protejate, pentru a nu fi victimele celor care fură din locuințe. Dumneavoastră sunteți cei mai în măsură să preveniți propria victimizare! Odată ce persoane necunoscute au intrat în locuință, indiferent ce calitate au invocat, puteți deveni victima unui furt. 


Există falși vizitatori, care acționează prin distragerea atenției sau prin atribuirea unor calități false, încercând să ajungă în casele oamenilor pentru a le fura banii sau bunurile de valoare. Acest tip de infractor este politicos și pretinde a fi un repre-zentant al unor autorități publice, companii de gaze, apă sau electricitate. Este convingător și insistent. Poate fi bărbat, femeie sau chiar un tânăr inocent. Cere un pahar cu apă sau vrea să se spele pe mâini. Alții oferă produse promoționale la un preț redus. De fapt, acești indivizi certați cu legea folosesc orice poveste pentru a intra în casă.


Pentru a vă proteja bunurile, nu permiteți accesul în locuință și nu furnizați informații despre vecini persoanelor necunoscute care pretind că reprezintă diverse instituții. Verificați-le documentele de serviciu și nu ezitați să sunați la instituția sau firma respectivă pentru a le verifica identitatea. Este important să îi învățați pe copii să nu deschidă ușa nimănui în lipsa părinților, pentru a nu trăda faptul că sunt singuri în casă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3453 secunde