Percheziții DIICOT într-un dosar de fraudă informatică! Suspecții pretindeau că sunt vedete TV

199
Percheziții DIICOT într-un dosar de fraudă informatică! Suspecții pretindeau că sunt vedete TV - politiaperchezitie-1476184557.jpg

Articole recomandate

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au efectuat un număr de cinci percheziții domiciliare, dintre care patru în județul Neamț și una în județul Cluj, având ca scop destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de fals informatic și fraudă informatică.

Potrivit oamenilor legii, "în perioada 2015 –2016, un număr de 4 suspecți s-au constituit într-un grup infracțional organizat în cadrul căruia au acționat în mod coordonat, prin crearea de conturi fictive într-o rețea de socializare pe numele altor persoane - vedete TV postând fotografii reale ale acestora alături de informații personale (reale sau fabricate), care, prin natura lor au cauzat prejudicii morale și de integritate".

Oamenii legii arată că, prin crearea de conturi fictive pe numele vedetelor TV, membrii grupului infracțional au demarat campanii umanitare nereale cerând sprijin financiar.

Astfel, numeroase persoane au accesat respectivul cont și au purtat diverse discuții, unele dintre victime fiind convinse de verdicitatea lucrurilor expuse, transferând pe numele autorilor diverse sume de bani prin servicii bancare de transfer rapid de bani.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constat că în perioada 1 ianuarie 2015 – 2 august 2016, pe numele celor patru suspecți au fost efectuate, prin intermediul serviciilor de transfer rapid de bani, un numar de 360 tranzacții de la 273 persoane vătămate, suma totală transferată fiind în valoare de 33.853,37 USD și 1000 lei.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate, oamenii legii au găsit și ridicat 6 telefoane mobile, 6 cartele SIM, 1 card de memorie, 3 carduri bancare, o unitate de calculator, 15 chitanțe ridicare bani.

La sediul DIICOT Suceava vor fi aduse,în vederea audierii, un număr de 5 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Cluj și SCCO Neamț, scrie realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4359 secunde