Constanța, județul unde în 2022 au murit cei mai mulți oameni pe șosele!

863
1

Articole de la același autor

Șoselele de la malul mării sunt printre cele mai periculoase din țară ori șoferii printre cei mai inconștienți! Oricare ar fi explicația, cert este că, potrivit datelor strânse de Direcția Rutieră din cadrul Poliției Române și publicate de Institutul Național de Statistică, Constanța este în primele trei județe unde în 2022 au avut loc cele mai multe accidente rutiere soldate cu morți și răniți și județul unde au murit cei mai mulți oameni pe șosele! E drept, polițiștii susțin că numărul incidentelor grave a fost în scădere comparativ cu anii anteriori.

Institutul Național de Statistică a publicat, la sfârșitul lunii mai, studiul „Mijloace de transport, vehicule înmatriculate și accidente de circulație rutieră”, care cuprinde o analiză a înmatriculărilor și incidentelor care au avut loc, în 2022, pe șoselele din țara noastră. Iar datele colectate de statisticieni, cu sprijinul celor de la Direcția Rutieră, cu privire la urmările incidentelor grave de pe șosele, sunt alarmante. În continuare, România se află pe primul loc în Europa la numărul de accidente rutiere – deși, așa cum s-a tot subliniat în ultimii ani, țara noastră trebuie să ia măsuri urgent pentru a reduce tragediile de pe șosele.

Astfel, „în cursul anului 2022 s-au înregistrat 28.010 accidente de circulație rutieră cauzatoare de vătămări corporale, rezultând un număr de 362.218 persoane accidentate, din care 4,5% persoane accidentate mortal. Față de anul 2021, au fost înregistrate cu 146 mai puține persoane accidentate mortal (scădere cu 8,2%), iar numărul persoanelor rănite a crescut cu 4,1% și cel al accidentelor de circulație rutieră cauzatoare de vătămări corporale cu 4,5%”, se arată în studiul respectiv.

Același document arată că județul Constanța se află în topul celor mai periculoase regiuni. Astfel, județul Cluj ocupă locul fruntaș în ceea ce privește numărul accidentelor rutiere grave, cu 1.227 de accidente, soldate cu 1.580 de victime, dintre care 44 morți; pe locul secund se află județul Iași, cu 1.235 de accidente, soldate cu 1.585 de victime, dintre care 61 morți. În schimb, în Constanța au avut loc 1.105 accidente rutiere, soldate cu 1.441 victime, dar dintre care au murit 77. De altfel, potrivit aceleiași statistici, județul Constanța a înregistrat cei mai mulți decedați în urma accidentelor rutiere, urmat de județul Bacău. A fost întrecut doar de județul Ilfov, unde au fost înregistrate, alături de municipiul București, cu 96 de victime decedate. De menționat că în municipiul București au avut loc, anul trecut, 3.628 de accidente, soldate cu 4.031 de victime, dintre care 47 decedate.

IPJ Constanța ne-a comunicat că, anul trecut, din analiza datelor statistice, a fost înregistrat același număr de accidente grave precum în 2021, în schimb numărul persoanelor decedate a înregistrat o scădere cu 7,5%.

Principalele cauze generatoare de accidente rutiere în anul 2022 au fost traversarea neregulamentară și viteza neadaptată la condițiile de drum. 



Comentează știrea

George
29 septembrie 2023
Tulcea vs Constanța

Și ziceau ca tulcenii sunt praf la condus când mulți constănțeni nu stiu ce rol are semaforul "dreapta intermitent"

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1954 secunde