Constanţa: Nouă percheziţii la cariere de piatră şi sedii de firme, într-un dosar de evaziune fiscală

298
Constanţa: Nouă percheziţii la cariere de piatră şi sedii de firme, într-un dosar de evaziune fiscală - politiaperchezitie16989117351717-1718864382.jpg

Articole recomandate

Nouă percheziţii la cariere de piatră şi sedii de firme, într-un dosar de evaziune fiscală, au fost efectuate de poliţişti în Constanţa, Năvodari şi Mihail Kogălniceanu, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean.


Potrivit sursei citate, lucrători ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economico-Financiare, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au făcut nouă percheziţii domiciliare în municipiul Constanţa, oraşul Năvodari şi comuna Mihail Kogălniceanu, dintre care trei la cariere de exploatare de piatră şi şase la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale.

Descinderile au fost efectuate într-un dosar penal privind infracţiunile de evaziune fiscală şi executarea de activităţi miniere fără permis/licenţă, privind exploatarea ilegală de agregate minerale şi valorificarea acestora fără înregistrarea veniturilor în evidenţa contabilă a societăţii.

"În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că, începând cu anul 2023, reprezentanţii unei societăţi ar fi administrat activităţi miniere fără permis sau licenţă de exploatare, ce au constat în extracţia, dintr-o carieră, de agregate minerale, iar ulterior ar fi valorificat mărfurile, fără a-şi fi înregistrat veniturile realizate", se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe mijloace de probă.

"Cercetările sunt efectuate în continuare în vederea stabilirii cu exactitate a cantităţii de resursă minerală exploatată în mod ilegal, cantitatea şi valoarea mărfurilor vândute fără evidenţierea veniturilor în actele contabile, precum şi stabilirea prejudiciului material cauzat", a mai informat IPJ.

Percheziţiile au avut loc cu sprijinul specialiştilor Administraţiei Naţionale Apele Române, ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Constanţa şi ai Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale.

La acţiuni au participat şi poliţişti ai Serviciului Criminalistic şi Serviciului de Investigare a Infracţionalităţii de Mediu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4563 secunde