Constănțean, călăuză pentru emigranți sirieni

132
Constănțean, călăuză pentru emigranți sirieni - 3064m1378209329-1382695159.jpg
Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat trei cetățeni sirieni care au încercat să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de documente bulgărești false. 


În noaptea de joi spre vineri, în jurul orelor 00.35, la Punctul de Frontieră Nădlac, județul Arad, s-au prezentat la controlul de frontieră, călătorind ca pasageri într-un Fiat, condus de Ioan Romeo S., în vârstă de 42 ani, trei persoane (un adult și doi minori) care s-au legitimat cu cărți de identitate și pașaport bulgărești. 


Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au constatat că documentele prezentate sunt false, motiv pentru care cei patru au fost duși la sediul postului de poliție. Din cercetări a rezultat că cele trei persoane sunt cetățeni sirieni și au vârstele de 35, 16 respectiv 7 ani. Aceștia au declarat că doreau să ajungă în Germania și că au fost aduși până în apropierea punctului de trecere a frontierei de către alte două persoane, de unde s-au urcat în mașina numitului Ioan Romeo S. pentru a trece în Ungaria. 


Polițiștii de frontieră au extins cercetările și în scurt timp au depistat, într-o stație de carburant din apropierea punctului de trecere a frontierei, doi bărbați, un constănțean și un cetățean bulgar. În urma verificărilor s-a stabilit faptul ca cei doi i-au condus pe cei trei sirieni până în zona punctului de frontieră, de unde au fost preluați de șoferul Fiatului.


Emigranții au fost reținuți, fiind cercetați pentru fals privind identitatea, uz de fals și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar pe numele celor doi români și a bulgarului care i-au ajutat au fost întocmite acte pentru comiterea infracțiunilor de racolare, îndrumare, călăuzire și organizare la trecere ilegală a frontierei de stat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9055 secunde