Constănțeni care au băgat spaima-n străini, aduși să facă închisoare acasă

6516
1
Constănțeni care au băgat spaima-n străini, aduși să facă închisoare acasă - fondinfractoritrimisiacasa2-1673031485.jpg
Doi constănțeni care au băgat groaza-n străini, pe unde au umblat prin lume, se vor întoarce acasă pentru a executa pedepsele la închisoare. Unul a fost condamnat pentru că a păcălit o tânără că îi va găsi de muncă în Spania, dar în schimb a obligat-o să se prostitueze. Celălalt constănțean a comis mai multe jafuri în Italia, inclusiv, mascat și înarmat, a intrat cu mașina în vitrina unui magazin, de unde a furat zeci de telefoane mobile.

Magistrații Curții de Apel Constanța s-au pronunțat, la sfârșitul lunii decembrie, cu privire la două solicitări de recunoaștere a hotărârilor penale sau a altor acte juridice străine și de transferare în închisori din țară a doi constănțeni, condamnați la închisoare în Spania și Italia.

Autoritățile spaniole au transmis judecătorilor constănțeni faptul că Ridivan A., alias „Kaki”, a fost condamnat la 10 de ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane. „În fapt, s-a reţinut că, în perioada 13.07.2011 - septembrie 2011, persoana condamnată împreună cu o altă persoană se ocupau cu obţinerea de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către o tânără din România, care a fost atrasă în Spania cu promisiunea falsă de muncă (dansatoare). În momentul sosirii din România în oraşul Malaga, Spania, a fost cazată în Benalmadena, victimei fiindu-i reţinute documentele şi fiind obligată să locuiască în acelaşi apartament cu persoana condamnată, împreună şi cu alte victime, în scopul practicării prostituţiei, fiind ameninţată cu aducerea unor prejudicii familiei, insultată şi supusă unui control strict, limitându-i-se voinţa”, se arată în documentația transmisă magistraților, conform rejust.ro. În Spania, inculpatul a fost condamnat, alături de complicele lui, la plata a 12.000 de euro către victimă, drept despăgubiri.

În urma analizării solicitării, Curtea de Apel Constanța a dispus transferarea condamnatului într-un penitenciar din țară.



Alături de alți cinci complici, un constănțean a intrat cu mașina într-un mall din Italia


Tot în țară va ajunge să-și ispășească pedeapsa și un constănțean care a comis mai multe tâlhării în Italia. Bărbatul a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare, iar Curtea de Apel Milano a solicitat recunoaşterea hotărârilor judecătoreşti pronunţate de instanţele de judecată din Italia şi executarea pedepselor aplicate de acestea într-un penitenciar din România. Faptele de care este acuzat constănțeanul au fost comise în 2020. Astfel, într-o noapte din iunie 2020, suspectul împreună cu alți cinci bărbați au sustras un autoturism cu care s-au deplasat în Tortona, unde au folosit mașina drept „berbec” și au intrat în vitrina externă a unui mall. Ulterior, mascați și înarmați, dar dotați cu scule metalice (șurubelnițe, ciocane și așa-zisa „gură de lup”), au spart numeroase vitrine de expoziție și au sustras aproximativ 60 telefoane mobile expuse. Când a intervenit un agent de pază, indivizii au aruncat cu sticle de vin în el.

După două zile, tot la miezul nopții, suspecții s-au deplasat cu altă mașină – și aceea furată! – la un alt centru comercial, unde, folosindu-se de scule metalice (două șurubelnițe cu lungime de 25 și 31 cm), au spart numeroase vitrine de expoziție și au sustras material electronic în valoare de 53.000 euro. După comiterea infracțiunii de furt, pentru a-și asigura scăparea, inculpații au amenințat cu moartea un agent de pază.

Curtea de Apel a încuviințat solicitarea, astfel că bărbatul urmează să fie transferat într-un penitenciar autohton în perioada următoare. În ambele cazuri, condamnații au fost de acord să fie transferați în țară. 



Comentează știrea

Ei și ai lor
8 ianuarie 2023
doar ai lor

Apoi, după întrarea în puscariile de la noi din tara,"Justiti-haha-rii" nostri le vor da liber sa-si viziteze neamurile ca sa poată pleca pe unde vor ei!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.174 secunde