Constănțenii preferă marijuana și hașișul

1361
3
Constănțenii preferă marijuana și hașișul - cannabis2-1321398163.jpg
România nu este o țară sursă pentru traficul de droguri, cele câteva culturi de cannabis descoperite nefiind reprezentative pentru cantitatea estimată a fi produsă, se arată în Raportul Național privind Situația Drogurilor 2011, lansat ieri de Agenția Națională Antidrog.
Potrivit specialiștilor, cannabisul și hașișul sunt cele mai traficate și consumate droguri din România, fiind depistați consumatori în special în marile centre universitare, respectiv București, Craiova, Constanța, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara. Drogurile provin, în mare parte, din țări precum Republica Moldova, Serbia, Spania și Olanda.
Cocaina a fost, și în 2011, un drog al marilor orașe, fără mari modificări față de anii trecuți, când acest tip de drog era semnalat, la consum, îndeosebi în București, Constanța, Timișoara, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea, Deva, Sibiu și Brașov. În timpul verii, însă, punctul fierbinte se mută pe litoral, la concertele și petrecerile de pe plajă sau de prin cubluri.
Pe de altă parte, România este doar un punct de tranzit pentru heroină; se remarcă însă o intensificare a activităților desfășurate de grupările criminale din țara noastră. Astfel, spun ofițerii antidrog, se observă o creștere a numărului românilor recrutați drept "cărăuși" de dealerii de peste hotare, pentru cantități impresionante, de ordinul zecilor de kilograme.
Un concurent al drogurilor ilicite îl reprezintă plantele etnobotanice atât în ceea ce privește disponibilitatea pe piață, cât și prețurile acestora. Aceste substanțe provin în principal din China, existând însă și importuri din Germania și Marea Britanie. Ele sunt introduse în România îndeosebi prin intermediul societăților de curierat rapid. Distribuitorii le cumpără la un preț relativ mic, de aproximativ 2 euro pentru gram și le vând cu un preț de până la 22 euro pentru un gram.

Comentează știrea

un cititor
16 noiembrie 2011
Ce prostie

Cum sa pui un astfel de titlu ? adica asta prefera constantenii ?! Ma copii, ma baieti .Unde a-ti invatat voi carte ?

admirator
16 noiembrie 2011
Cannabis, marijuana si hasis

nu sunt , cumva, acelasi lucru? Ia vedeti un dictionar...eu am uitat!

bla bla
16 noiembrie 2011
nu, marijuana si hasisul nu sunt acelasi lucru

sunt droguri din aceeasi categorie de substante, dar nu sunt acelasi lucru Hasisul este rasina secretata de glandele situate la nivelul frunzelor de cânepa (Cannabis). Se comercializeaza în "bulgari" solizi sau placi presate si se prezinta - în functie de tara de origine - în nuante de culoare rosie, maron, verde sau negru. Marihuana este un amestec din frunze, tulpini si inflorescente maruntite ale aceleasi plante, ce are aspect de tutun verzui taiat foarte fin.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9414 secunde