Consumatorii de droguri cer ajutorul psihologilor, numai să nu ajungă după gratii

192
Consumatorii de droguri cer ajutorul psihologilor, numai să nu ajungă după gratii - bilantantidrogsursaspreedwild-1580944991.jpg

Articole de la același autor

Puțini sunt constănțenii dependenți de droguri și alcool care recurg la sprijinul specialiștilor de bună voie. Potrivit statisticii prezentate de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Constanța, cu ocazia bilanțului activității pe anul 2019, din totalul de 153 de beneficiari care au fost consiliați în cadrul centrului, cei mai mulți au fost trimiși de procurorii DIICOT, în cadrul dosarelor penale, dat fiind așa numita "justiție terapeutică". Este vorba de 83 de dependenți de droguri, în general consumatori, care au "scăpat" de închisoare urmând terapia necesară pentru a renunța la viciu. Alți 28 de beneficiari au fost trimiși să primească ajutor de magistrați. În schimb, doar 18 beneficiari au venit din proprie inițiativă, iar 9 au fost aduși de familie. 


Cât privește drogul preferat, așa cum arăta comisarul șef Cristian Oprișan, șeful CRPEC Constanța, cei mai mulți tineri care cer ajutorul specialiștilor s-au drogat cu cannabis – 85 dintre beneficiarii din 2019, în vreme ce 35 au consumat diverse etnobotanice, iar 21 au ajuns la consiliere psihologică pentru consum de alcool. 


Pe lângă terapiile acordate dependenților, o bună parte din activitatea centrului constă în desfășurarea de proiecte și campanii de prevenire. Astfel, pe parcursul lui 2019, specialiștii centrului au desfășurat acțiuni pentru mai bine de 17.000 de beneficiari, cele mai multe la nivelul școlilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3283 secunde