De la achitare la condamnare

Concurs Cornelia Lupu a primit o pedeapsă de șase luni cu suspendare condiționată pentru înșelăciune

2641

Articole de la același autor

Curtea de Apel Constanța a admis recursul formulat de Parchet împotriva sentinței de achitare a Corneliei Lupu, care a fost judecată pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune. Judecătorii au casat sentința și decizia de achitare și au condamnat-o pe femeie la șase luni de închisoare cu suspendare condiționată a pedepsei. În plus, ea este obligată la plata unor despăgubiri civile de 64.000 lei către SC "Dobromin" SA Constanța. Hotărârea instanței de judecată este definitivă.
Potrivit rechizitoriului, în perioada 1991-1995, Cornelia Lupu a urmat cursurile de zi la Facultatea de Drept Particulară nr.1 București, care, nefiind autorizată, a fost preluată prin absorbție de Universitatea "Titu Maiorescu". În anul universitar 1995-1996, femeia nu s-ar fi prezentat la examene, fiind exmatriculată. Deși nu terminase facultatea de drept, Cornelia Lupu ar fi formulat o cerere către societatea Dobromin SA Constanța, în care arăta că este de profesie consilier juridic și solicită colaborarea pentru acordarea de asistență juridică. Femeia a fost angajată pe o perioadă de șase luni pe baza unei convenții civile. După o perioadă de timp, Cornelia Lupu ar fi cerut angajarea în funcția de consilier juridic, depunând la dosar un curriculum vitae, din care rezulta că a absolvit cursurile de zi ale Universității Titu Maiorescu în 1995. Cererea a fost aprobată și s-a încheiat contractul individual de muncă, pe o durată nelimitată, femeia desfășurându-și activitatea în calitatea de consilier juridic, prin participarea la procese în litigiile comerciale cu partenerii de afaceri. Ba, mai mult, ea a reprezentat, în perioada 21 mai - 4 noiembrie 2002, și Asociația Salariaților Minerul Constanța, constituită din salariații societății Dobromin SA Constanța.
Cu toate că i s-ar fi solicitat, în repetate rânduri, să-și completeze dosarul personal, să prezinte diploma de absolvire și carnetul de muncă, constănțeanca a refuzat sistematic, invocând de fiecare dată diverse motive pentru a justifica nedepunerea actelor. Odată cu privatizarea, în anul 2004, a societății, conducerea a solicitat relații de la universitatea "Titu Maiorescu" și a aflat că femeia nu-și terminase studiile, motiv pentru care a sesizat Parchetul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0084 secunde