Crime teribile în Constanța: după ani buni, ucigașii încă nu au fost găsiți!

2084

Articole de la același autor

Crime perfecte sau noroc? Oamenii legii din Constanța încă mai caută șase ucigași, care au comis fapte îngrozitoare, dar au reușit să-și ascundă bine urmele. Însă, indiferent cât va trece de la crime, oamenii legii nu vor închide dosarele, ceea ce înseamnă că autorii vor putea fi trași la răspundere chiar și după zeci de ani!

De-a lungul timpului, în județul Constanța au fost comise omoruri greu de imaginat: criminali în serie care și-au planificat faptele până la ultimul detaliu și au recurs la otravă, îngroparea de vie a victimelor sau uciderea lor cu lovituri brutale; victime tranșate în bucăți de călăii lor, într-un moment de nebunie; atacuri în plină stradă, pentru un telefon mobil sau câțiva leuți, în urma cărora victimele au rămas fără suflare, într-o baltă de sânge.

În cele mai multe dintre cazuri, făptașii au fost prinși și trași la răspundere. Sunt, însă, câteva dosare care încă mai sunt în sertarele Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, deși au trecut ani buni de la începerea anchetelor. Dosare pentru crime sau tentative de omor, în care încă mai sunt căutați făptașii…



Mamă omorâtă la marginea pădurii Comorova. Criminalul nu a fost găsit


La ora actuală, în evidența Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța sunt 12 dosare rămase cu autori necunoscuți: patru omoruri, două infracțiuni de tâlhărie urmate de moartea victimei și șase tentative la infracțiunea de omor.

Potrivit reprezentanților parchetului, cel mai vechi dosar privind o crimă, încă nesoluționat, datează din 2006.

În urmă cu 15 ani, modul în care și-a găsit sfârșitul Cătălina Căpraru, o mamă de 37 de ani, îi îngrozea pe toți. Pe 18 martie 2006, la ora 6.00 dimineața, femeia a plecat spre locul de muncă – era bucătăreasă la o braserie din Neptun. Avea de parcurs aproximativ un kilometru, de la căminul din stațiunea Olimp, unde locuia și mergea pe jos. A fost atacată, însă, de un necunoscut, care a lovit-o de mai multe ori în cap cu o ramură groasă, dintr-un copac, după care i-a târât corpul în pădurea Comorova. Urmele de sânge erau vizibile, spun anchetatorii, pe aproximativ o sută de metri. Deși în zonă erau imobile în construcție, nimeni nu a văzut și nu a auzit nimic, astfel că, și în prezent, cel care a omorât-o pe femeie și a lăsat orfan un adolescent, nu a fost găsit. „Deși au existat persoane bănuite de comiterea faptei, probele administrate nu au fost concludente pentru a putea dispune până în prezent trimiterea în judecată a vreunui suspect identificat”, a arătat procurorul Sadîc Zafer, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Cel mai recent dosar cu autor neidentificat este deschis pentru tentativă de omor. Fapta a fost comisă în noaptea de 27 spre 28 iulie 2018. „Victima D.R.I. a fost înjunghiată cu un obiect tăietor înțepător, de două ori, în regiunea abdominală, de către un autor necunoscut și rămas neidentificat, în timp ce se afla pe strada Cișmelei din municipiul Constanța. Fapta a fost comisă în condiții de clandestinitate, nefiind identificat vreun martor ocular, iar victima infracțiunii nu a putut oferi informații utile pentru descoperirea autorului”, a subliniat procurorul Sadîc Zafer.

Crimele nu se prescriu, autorii pot fi trași la răspundere și după zeci de ani

Dacă până în 2012, dosarele de crimă nesoluționate în câțiva ani erau închise fără niciun răspuns și fără ca cineva să fie tras la răspundere, odată cu modificarea Codului Penal situația s-a schimbat: crimele nu se mai prescriu, astfel că ucigașii pot fi trași la răspundere indiferent cât timp trece de la comiterea faptei!

„Potrivit art. 153 alin. 2 lit. b din Codul Penal în vigoare, publicat în Monitorul Oficial din 180 din 20 martie 2012, infracțiunile prevăzute de art. 188 și 189 adică omorul și omorul calificat și cele intenționate urmate de moartea victimei – cum sunt infracțiunile de loviri sau vătămări cauzatoarea de moarte, întreruperea cursului sarcinii urmată de moartea femeii însărcinate, lipsa de libertate urmată de moartea victimei, violul urmat de moartea victimei, agresiunea sexuală urmată de moartea victimei, tâlhăria sau pirateria urmată de moartea victimei, distrugerea calificată, sunt imprescriptibile, adică de la data intrării în vigoare a legii prescripția nu înlătură răspunderea penală în cazul unor astfel de infracțiuni”, au subliniat procurorii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5227 secunde