Criminalitate informatică! Metodă ingenioasă de evaziune fiscală

969
1

Articole de la același autor

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au descins, în cursul zilei de ieri, în 43 de locații, într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Perchezițiile au avut loc la sediile unor societăți comerciale care dețin localuri și cluburi, din București și Constanța. Procurorii au descins, la malul mării, la societatea Solution Center, iar oamenii legii spun că firma a avut o implicare importantă în grupul infracțional care a fost destructurat. La finalul descinderilor, 112 persoane au fost escortate la sediul DIICOT pentru audieri.

"În perioada 2008-2015, un cetățean român și un cetățean francez au inițiat și constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat și pe care l-au sprijinit și alte persoane, specializat în fraudarea bugetului de stat, prin omisiunea înregistrării și evidențierii în actele contabile a operațiunilor comerciale desfășurate și a încasărilor realizate printr-un număr de 12 societăți comerciale pe care le controlau direct sau prin interpuși", spun procurorii DIICOT.

Indivizii ar fi cumpărat de la firma din Constanța programul de contabilitate care se instalează pe casele de marcat, care realizează o dublă gestiune. Mai exact, programul realiza o evidență reală pentru vânzările realizate efectiv și una fictivă pentru vânzările reduse în mod intenționat și fiscalizate, pe baza date-lor privind vânzările nereale, diminuate.

Mai exact, programul avea două registre de evidență contabilă. Unul din registre arăta realitatea economică și financiară și un alt registru, falsificat, în care erau înregistrate date și operațiuni ce reflectau venituri inferioare celor reale pentru produsele livrate și banii încasați.

Conform anchetatorilor, cele care dețineau cardul pentru a putea accesa programul erau casierele.

"Cardul respectiv permitea accesul în memoria fiscală a casei de marcat și efectuarea unor operațiuni de împărțire a produselor proprii, neîmbuteliate (produse zaharoase și de patiserie obținute la unul dintre punctele de lucru din București) și care, cumulate, au înregistrat o pondere mai mare în venituri nefiscalizate.

La solicitarea suspecților, contabilii societății au întocmit în fals evidența contabilă prin atestarea vânzărilor nereale, realizându-se un prejudiciu important bugetului de stat", au mai precizat procurorii.

Totodată, oamenii legii au stabilit că Solution Center a mai vândut programul și unor societăți profil alimentație publică și divertisment.

Comentează știrea

garcea
13 noiembrie 2015
HALAL JUSTITIE

păcat că iau prins pe băietii ăstia ,păi in primul rând că statul român este cel mai mare hot si criminal , îti ia si ultimul ban din buzunar iar dacă trebuie să îti de-a ceva ( spitale dotate , scoli la nivel international etc. ) nu au bani , mori cu zile cu toate dările plătite ,huuuoo guvernantilor .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5281 secunde