Cum făcea un ofițer de poliție din Constanța afaceri în spatele soției

3907
3
Cum făcea un ofițer de poliție din Constanța afaceri în spatele soției - fondanchetadnaarest-1412790716.jpg

Articole de la același autor

Un ofițer din cadrul Poliției Transporturi a fost "demascat" de procurorii DNA. Anchetatorii au început urmărirea penală în cazul polițistului după ce au găsit mai multe nereguli, printre care instigarea la dare de mită. "Omul legii" se află sub control judiciar, iar dacă nu-și respectă obli-gațiile, procurorii pot cere arestarea. 


Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au pus în mișcare acțiunea penală față de Marius Laurențiu Iordache, subcomisar de poliție din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța. Anchetatorii spun că au suspiciuni rezonabile că acesta a săvârșit mai multe infracțiuni. Concret, polițistul este acuzat de două fapte de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine de bani și bunuri necuvenite, dar și de instigare la dare de mită. 


Își băga la înaintare soția 
Totul a început pe data de 15 septembrie. Soția lui Marius Laurențiu Iordache apărea ca și asociat unic și administrator la o firmă. În cadrul societății, aceasta avea mai mulți angajați, printre care și șoferi de camioane. La un moment dat, pe 15 septembrie, polițistul i-a spus unui șofer de camion să dea o sumă de bani, drept mită, unor funcționari ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier pentru ca aceștia să nu-i dea amendă. Șoferul a făcut întocmai cum i s-a spus, însă a fost refuzat de agenții constatatori, care și-au făcut treaba până la capăt. Astfel au intrat pe fir procurorii DNA, care au mai descoperit și că firma care se presupunea a fi a soției de fapt era administrată de subcomisarul de poliție, care își folosea soția doar pe post de paravan, fapt ce încalcă regimul incompatibilităților în raport cu funcția deținută. "Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală  ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organul de poliție desemnat cu su-pravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat, să nu de-pășească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar", precizează procurorii DNA. Mai mult, anchetatorii i-au pus în vedere polițistului faptul că dacă va încălca obligațiile care îi revin îi va fi înlocuită măsura controlului judiciar cu cea a arestului la domiciliu sau arest preventiv. 


Pentru acest dosar, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și a Departamentului de Informații și Protecție Internă. 


Comentează știrea

admirator
9 octombrie 2014
eh...

cati ca el... nu doar politisti...

sinbad
15 octombrie 2014
Cleaner

Pentru un judet mai curat...sa-i ia pe toti,eventual sa-i "exporte":))!

10m-40m Width Luxury Double Decker Tent, New Design Party Tent For Sale
12 martie 2015
10m-40m Width Luxury Double Decker Tent, New Design Party Tent For Sale

What I do is tie a rope on the top of the first rib, insert a spacer between the first two ribs, then the rope to the second rib to hold those two ribs together. 10m-40m Width Luxury Double Decker Tent, New Design Party Tent For Sale http://www.partytentforsale.com/10m-40m-width-luxury-double-decker-tent-new-design-party-tent-sale.html

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4389 secunde