CUM ÎȘI TRATEAZĂ ARMATA ROMÂNĂ EROII RĂNIȚI ÎN LUPTE. I-a lăsat să se antreneze un an, apoi MApN a uitat să îi înscrie

1164
2
CUM ÎȘI TRATEAZĂ ARMATA ROMÂNĂ EROII RĂNIȚI ÎN LUPTE. I-a lăsat să se antreneze un an, apoi MApN a uitat să îi înscrie - 1-1460698330.jpg
Mulți eroi ai Armatei Române s-au întors de pe frontul din Afganistan cu dizabilități. Au depășit traumele, iar unii dintre ei și-au stabilit un alt țel în ultimul an: să reprezinte din nou țara noastră. De data asta la Jocurile Paralimpice Invictus, din Statele Unite. MApN i-a susținut, dar a omis ce era esențial: să-i înscrie la timp în competiție.


Costinel Slăniceanu a fost în Forțele Speciale ale armatei. Și-a pierdut un picior și vederea la un ochi în misiune, în Afganistan. MApN i-a cumpărat o bicicletă specială pentru Jocurile Paralimpice Invictus de luna viitoare, din Florida, SUA.

Ionuț Butoi a fost la vânătorii de munte. Din Afganistan s-a întors într-un scaun cu rotile. A reînvățat să înoate și a participat inclusiv la triatlon.


Eugen Mănăilă este cercetaș. A fost ținutit într-un scaun cu rotile după un atac al talibanilor. A reușit să se recupereze neurologic. Merge din nou și s-a antrenat constant.


Costel Stanciu a fost cu Forțele Speciale în Afganistan. Și-a pierdut un picior.


Marian Nicula face parte dintr-o unitate de apărare împotriva atacurilor chimice și biologice. A suferit un traumatism la ochiul stâng într-un schimb de focuri cu insurgenții.


Toți cei 5 sunt militari activi și, de un an, se antrenează să participe la Jocurile Paralimpice Invictus. MApN le-a mediatizat antrenamentele, le-a cumpărat echipamente speciale și a înființat chiar o secție pentru paralimpici la Clubul sportiv al Armatei, Steaua. Dar nu i-a înscris la timp.


Petre Luca, lt.col. în Armata Română, este cel care a înființat grupul Invictus România. El a strâns pentru cei 5 militari 36.000 de lei, din donații.


MApN susține că le-a cerut de fapt voluntarilor să inițieze demersurile de înscriere.

Pentru anul acesta nu s-a mai putut face nimic. Șeful Armatei Române a trimis o scrisoare oficială președintelui fundației care se ocupă de competiție pentru ca România să poată participa măcar anul viitor.

Sursa: Știrile TVR



Comentează știrea

Dan
15 aprilie 2016
tehnocrati MapN

Este explicabila bataia de joc la adresa militarilor raniti ca doar MApN are conducere tehnocrata.

io
15 aprilie 2016
Banii

Doamne fereste de așa necazuri dar oamenii ăștia nu sunt eroi , se duc în teatrele de operațiuni de război pentru bani pentru câteva mii de euro sau dolari , nu sunt răniți că și-au apărat țara numai induceti oamenilor această idee , sunt răniți dar se duc voluntar pentru bani mulți , poți să te rănești sau să mori aici în țara ta la locul tău de muncă , și nu ești decât Eroul familiei tale , în rest ești un accident de muncă !

Pagina a fost generata in 1.2709 secunde