Cum rezistă femeile militar în teatrul de operații din Afganistan

196

Articole de la același autor

Alături de militarii Batalionului 20 Infanterie "Scorpionii Negri", în teatrul de operații din Afganistan se află la datorie, departe de țară, și 16 doamne și domnișoare. 


"Fetele noastre își îndeplinesc misiunile alături de bărbați, neavând răgazul necesar să se bucure de plăcerile începutului de primăvară. Aici, în teatrul de operații, misiunile se succed cu repeziciune, fetele din cadrul Task Force-ului românesc pregătindu-se permanent pentru plecarea în patrule sau pentru coordonarea misiunilor din punctul de comandă", a povestit locotenentul colonel Oliver Anghel pe site-ul Forțelor Terestre al Ministerului Apărării Naționale. 


În loc de aranjarea ținutei de seară pentru ieșirea în oraș la o cină romantică alături de iubit sau întâlnirea cu prietenii într-un club, în teatrul de operații îți pregătești ținuta și echipamentul de luptă. "Vesta de protecție trebuie să fie ajustată pe corp în detrimentul rochiei de seară care îți scoate în evidență trăsăturile feminine. Îți aranjezi casca de protecție fără să te gândești dacă îți sunt aranjate părul și machiajul. Te interesezi dacă ai suficientă muniție, dacă trusa medicală are suficiente medicamente sau instrumente medicale necesare în caz de nevoie. Stația radio portabilă trebuie să fie pregătită pentru comunicare pe timpul misiunii. În trend este să ai ochelari tactici potriviți care să te protejeze împotriva luminii puternice a soarelui din deșert și a prafului fin ca pulberea. Cu toate acestea feminitatea nu își pierde farmecul, iar zâmbetul cald al fetelor care se întorc din misiune coborând din vehiculele de luptă blindate, nu din cine știe ce limuzine de fițe, fericite că misiunile au decurs firesc, că și-au făcut datoria în cadrul echipelor, că nu au fost incidente pe timpul misiunilor și toți camarazii din patrule au revenit la bază în siguranță, valorează mai mult decât o seară reușită într-un club", a conchis lt. col. Anghel. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2947 secunde