Cum să nu ajungeți victima înșelăciunilor prin telefon

166
Cum să nu ajungeți  victima înșelăciunilor prin telefon - cumsanuajungetivictimametodaacci-1393168240.jpg

Articole recomandate

Înșelăciunile săvârșite prin intermediul telefonului mobil, în special cele cunoscute sub denumirea "metoda accidentul" sau cele în care victimele sunt păcălite că au câștigat sume importante de bani, sunt tot mai frecvente, în întreaga țară. 
Pentru a nu cădea pradă unor astfel de infracțiuni, polițiștii vă recomandă să manifestați prudență în cazul în care sunteți contactați telefonic și să nu dați curs solicitărilor de a trimite bani.
Iar pentru că escrocheria care a luat amploare în ultima perioadă este așa numita "metoda accidentul", polițiștii atrag atenția că, în cazul unui accident, nu există noțiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătorești în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăți de asigurări. Orice accident de circulație are două variante de soluționare: depunerea unei plângeri la unitatea de poliție care se va ocupa mai departe de cazul respectiv; înțelegerea amiabilă a părților, ceea ce presupune repararea daunelor folosind polița de asigurare auto obligatorie. Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale.
"Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgență este cea medicală, nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât și autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale", au atras atenția oamenii legii.
De asemenea, trebuie să cunoașteți faptul că, în conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav, este de obicei anunțat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru. 
Chiar dacă ar putea exista alte surse, care să transmită informația înainte ca aceasta să vă parvină în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde vreo acțiune. În niciun caz nu dați crezare imediat unor "povești" anunțate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială, ci verificați informația printr-un apel la 112 sau sesizați cea mai apropiată unitate de poliție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1814 secunde