Cum au țepuit trei constănțeni, cu zeci de mii de euro, firme din București

505
Cum au țepuit trei constănțeni, cu zeci de mii de euro, firme din București - cumautepuittreiconstantenicuzeci-1392401506.jpg

Articole de la același autor

Trei constănțeni au fost arestați preventiv, fiind acuzați că au înșelat două firme din București, prejudiciul fiind estimat la zeci de mii de euro. Polițiștii de la Serviciul de Investigarea Fraudelor, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au stabilit că cei trei indivizi, identificați ca fiind Ion T., Sorin N. și Vasile B., s-au dat drept angajați ai unei firme de renume din București și au intrat în contact cu reprezentanții unei firme de materiale de construcții din București, solicitând achiziționarea de diverse cabluri. Marfa, evaluată la 25.319 lei, urma să fie expediată în Dobrogea. Pentru achitarea mărfii, suspecții au eliberat file cec fără acoperire. Cei trei au fost prinși, miercuri, 12 februarie, în timp ce primeau marfa. 


De asemenea, în sarcina inculpa-tului Ion T. s-a stabilit că, în perioada ianuarie - februarie, s-a dat drept angajat al aceleași firme din Capitală și a luat legătura cu o altă firmă din București, pentru achiziționarea de materiale de construcție de aproximativ 27.000 de euro. 


Ion T. este acuzat de înșelăciune în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată, Sorin N. este acuzat de înșelăciune și uz de fals, iar Vasile B., de înșelăciune. Joi seară, cei trei au fost prezentați magistraților constănțeni de la Judecătoria Constanța, care au dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. 


Între timp, oamenii legii continuă cercetările, existând suspiciunea că cei trei au mai comis și alte înșelăciuni. De altfel, doi dintre ei au executat în trecut pedepse privative de libertate pentru fapte similare. 


"Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitatea care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5947 secunde