Ați fost sunat că fiul a făcut un accident și vi se cer bani? Este o escrocherie!

72
Ați fost sunat că fiul a făcut un accident și vi se cer bani? Este o escrocherie! - 23februariemetodaaccidentulinsel-1393155876.jpg

Articole de la același autor

Poliția Română vă recomandă, pentru a nu cădea victimă escrocilor care folosesc metoda "accidentul", înșelăciune săvârșită prin intermediul telefonului:


- verificați dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereți date despre unitatea medicală, de poliție sau parchet unde s-ar afla aceasta și sunați pentru confirmare). În astfel de situații, reprezentanții Poliției sau Parchetului nu rețin telefoanele mobile.
- dacă sunteți contactat de un "binevoitor", care vă apelează în numele unei rude apropiate, și nu ați putut verifica veridicitatea informațiilor, solicitați-i acestuia o întâlnire directă și anunțați Poliția la numărul de urgență 112 pentru a vă acorda sprijin. 
- fiți atenți la persoanele cu care intrați în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră și să afle detalii despre familie sau vecini.
- nu primiți în locuință persoane care pretind că sunt de la diverse societăți comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce ați verificat actul de identitate și legitimația de serviciu. Nu le furnizați acestora informații despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.
- verificați orice informație prin care vi se solicită telefonic să trimiteți bani prin terți unor rude, despre care vi spune o poveste, de obicei impresionantă.
- nu oferiți nici un fel de date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor.
- nu trimiteți coduri de reîncărcare electronică a cartelelor telefonice, în nici un caz unor persoane străine, indiferent de calitatea pe care acestea susțin că o au.
- nu dați crezare veștilor prin care sunteți anunțați că sunteți fericiții câștigători ai unor concursuri, la care nu ați participat.
- nu achitați niciodată în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii, plata impozitelor sau a altor taxe se realizează ulterior încasării acestora!
- nu ezitați să cereți sprijinul polițiștilor sau rudelor apropiate înainte de a da curs unor astfel de solicitări.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.3341 secunde