CUTREMUR LA NĂVODARI / Cum au intervenit pompierii militari - Galerie FOTO

175

Articole de la același autor

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" împreună cu toate structurile profesioniste de intervenție în situații de urgență au organizat, astăzi, un exercițiu tactic de cooperare în cazul producerii unui seism major, cu replici multiple, care a afectat în special orașul Năvodari și zonele limitrofe acestuia. 


În cadrul exercițiului s-a similat că, urmare a manifestării seismului, în județul Constanța au fost semnalate avarii la un rezervor de motorină de la Rompetrol Rafinare și un incendiu la Service Center General Electric din localitatea Ovidiu. În ambele locații, au fost înregistrate victime printre personalul aflat la locul de muncă.


Concomitent, la Liceul Tehnologic "Lazăr Edeleanu" din Năvodari au fost înregistrate mai multe avarii, atât la infrastructura clădirii liceului, cât și la utilități. Mai multe ziduri ale clădirii liceului și anexelor s-au prăbușit, iar zeci de elevi au fost prinși printre dărmături. Seismul a produs avarii la branșamentele de apă, gaze și energie electrică. S-a instalat panica, iar traficul rutier a fost blocat. 


Pentru rezolvarea situațiilor tactice create în scenariul exercițiului au fost mobilizate toate instituțiile județene cu rol în gestionarea situațiilor de urgență și se pun în aplicare Planurile Roșu și Alb de Intervenție ale județului Constanța. 


"Este foarte important ca cetățenii să-și însușească metodele de protecție și regulile de comportare în cazul producerii unui seism. În situația producerii unei situații de urgență, cetățenii sunt obligați să participe la acțiunile de intervenție pentru care sunt solicitați și să se conformeze măsurilor și dispozițiilor stabilite de autorități. Acest exercițiu are atât rolul de a antrena forțele de intervenție cât și pentru a mobiliza și pregăti populația privind comportamentul ce trebuie adoptat în cazul unei situații reale", a precizat inspectorul șef al ISU Constanța, colonel ing. Viorel Jianu.


Exercițiul de astăzi a urmărit consolidarea cunoștințelor și perfecționarea deprinderilor forțelor participante în conducerea și desfășurarea acțiunilor de limitare și lichidare a efectelor negative în cazul situațiilor de urgență ce se pot produce în caz de seism, prin: verificarea viabilității planurilor de protecție și intervenție pentru seism, dar și a capacității de răspuns și a cooperării pe timpul intervenției a serviciilor profesioniste cu serviciile private pentru situații de urgență și celelalte forțe care asigură funcțiile de sprijin în situații de urgență. Totodată, s-a verificat funcționarea sistemului de comunicații și informatic, dar și actualizarea și perfecționarea concepției de intervenție în funcție de modificările intervenite în obiectiv, raionul de intervenție sau zona de competență.


























Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Stire din Social : Cutremur de 3,1, produs în Vrancea
Pagina a fost generata in 0.4002 secunde