Concurs Dan Diaconescu și Doru Pârv, arestați pentru 29 de zile

258

Articole recomandate

Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au decis, ieri dimineață, arestarea preventivă pentru 29 de zile a patronului postului OTV, Dan Diaconescu, și a realizatorului de emisiuni Doru Pârv, acuzați de șantaj respectiv, complicitate la șantaj.
Instanța a admis cerea procurorilor anticorupție de emitere a unor mandate de arestare preventivă pe numele celor doi, însă decizia nu este definitivă, iar avocații au declarat recurs ce se va judeca în termen de trei zile la Tribunalul București. Până atunci, Dan Diaconescu și Doru Pârv vor fi duși în arestul Direcției Cercetări Penale.
Ședința de judecată a durat mai bine de șapte ore, desfășurându-se cu ușile închise.
Procesul a început marți seară, la ora 21,30, când Dan Diaconescu a fost adus cu duba poliției în instanță. În momentul în care mașina poliției a intrat pe poarta judecătoriei, câțiva susținători ai patronului OTV au încercat să o oprească, lovind cu pumnii și picioarele în ea. Înainte de a intra în sediul instanței, Dan Diaconescu le-a arătat oamenilor cătușele de la mâini.
Avocații au cerut instanței să li se permită să vadă probele strânse de procurori la dosar, după care avocatul Gheorghiță Mateuț a recuzat-o pe judecătoarea Elena Zamfir, pe motiv că aceasta are deja formată o opinie în acest caz, de vreme ce săptămâna trecută ar fi aprobat cererea procurorilor DNA de efectuare a perchezițiilor la sediul OTV și la locuința lui Dan Diaconescu din cartierul Primăverii. Cererea de recuzare a fost respinsă, iar avocații au ridicat mai multe excepții respinse de instanță. După pledoariile avocaților și procurorului de ședință, Dan Diaconescu și Doru Pârv au dat o declarație în fața instanței.
În rezoluția de urmărire penală întocmită de procurori se arată că, în calitate de acționar și administrator la SC Oglinda Television SA, asociat la SC Ocram Televiziune SRL și realizator de programe la postul de televiziune OTV, Dan Diaconescu a exercitat acte de amenințare atât în mod direct, cât și prin intermediul lui Doru Pârv, în scopul de a-l determina pe Ion Moț, primar al comunei Zărand, județul Arad, să dea 200.000 euro. Dan Diaconescu și Doru Pârv sunt acuzați că i-ar fi cerut cei 200.000 de euro primarului pentru a nu difuza pe OTV un film cu averea presupus ilicită a edilului. Potrivit DNA, sub presiunea acestor amenințări, din suma pretinsă inițial primarul a plătit efectiv 30.000 de euro și 4.200 de lei.
Doru Pârv este realizatorul unei emisiuni de paranormal la OTV, la el apelând și primarul Ion Moț pentru rezolvarea unei probleme de familie. În noaptea de 21 spre 22 iulie 2009, OTV anunța că va difuza un material în care promitea că va dezvălui modul ilicit în care primarul și-a dobândit averea. Potrivit unor surse judiciare, înregistrarea nu a mai fost dată pe post, după ce Dan Diaconescu i-a cerut primarului bani pentru a nu o difuza. Dan Diaconescu este unul dintre cei mai bogați ziariști din România, averea sa fiind estimată la 33 milioane de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8828 secunde