Decizie definitivă în dosarul FNI. Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la opt ani de închisoare

464
Decizie definitivă în dosarul FNI. Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la opt ani de închisoare - sorinovidiuvantu-1487672849.jpg

Articole recomandate

Decizie definitivă în dosarul FNI. Sorin Ovidiu Vîntu condamnat la opt ani de închisoare. Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost judecat pentru spălare de bani. Sentința a fost amânată de patru ori. În primă instanță, Vîntu a fost condamnat la șase ani și patru luni de închisoare, magistrații dispunând și să îi fie confiscate șapte milioane de dolari.


În dosarul FNI, Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată în septembrie 2012, fiind acuzat de procurorii Parchetului instanței supreme de spălare de bani și instigare la delapidare.

Cercetările au vizat devalizarea Fondului Național de Investiții (FNI), Băncii Agricolă (BA), Băncii de Investiții și Dezvoltare - BID și Băncii Române de Scont.

În 9 februarie 2015, Tribunalul București l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vîntu la șase ani și patru luni de închisoare, pentru spălare de bani și a dispus achitarea pentru instigare la delapidare. Instanța a mai decis atunci ca de la Vîntu să fie confiscată suma de șapte milioane de dolari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4371 secunde