Descinderi cu mascați. Evaziune fiscală din afaceri cu deșeuri

867
Descinderi cu mascați. Evaziune fiscală din afaceri cu deșeuri - perchezitiimascatistradasarmiseg-1447787093.jpg

Articole de la același autor

Mascații au percheziționat, ieri dimineață, 11 locații de pe raza județului Constanța, în vizorul lor fiind sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale specializate în reciclarea deșeurilor.

În același timp, anchetatorii descindeau și în alte 48 de locații, din București, Argeș, Brăila, Cluj, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Prahova, Vâlcea, Vrancea și Tulcea.

Potrivit anchetatorilor, mai multe persoane sunt acuzate de comi-terea infracțiunii de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnă-tură privată și fals în declarații.

Suspecții ar fi realizat operațiuni fictive de reciclare pentru aproximativ 120 de mii de tone de ambalaje. Potrivit unor surse, anchetatorii au luat cu asalt Eco Rom Ambalaje SA, Green Session SRL, Session Recycle SRL și Eco Pack Management SA. O parte din aceste societăți au puncte de lucru și în Constanța. De asemenea, pe raza județului, perchezițiile au avut loc și la sediul SC Gremlin Computer SRL.

"În perioada 2012-2014, reprezentanții operatorilor licențiați și reprezentanții unor societăți cu care acești operatori licențiați ar fi încheiat contracte de prestări servicii ar fi evidențiat în actele contabile și în alte documente legale operațiuni fictive, care ar fi denaturat realitatea îndeplinirii acestor obligații. Înregistrarea și declararea acestor operațiuni ar fi facilitat operatorilor licențiați obținerea vizei anuale necesare funcționării acestora și ar fi condus la sustragerea de la plata obligațiilor fiscale. De asemenea, s-a stabilit că ar fi fost evidențiate operațiuni fictive de reciclare a aproximativ 120.000 de tone de deșeuri de ambalaje, pentru care obligațiile fiscale sunt de peste 54.000.000 de euro", au precizat anchetatorii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 17 Noiembrie 2015
Stire din Eveniment : Percheziții DNA la ANAF!
Pagina a fost generata in 2.5354 secunde